Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

25 noiembrie, la Sebeș: regizorul Tudor Giurgiu se întâlnește cu publicul la filmul LIBERTATE

Publicat

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18:30, regizorul Tudor Giurgiu vine la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, pentru o proiecție specială a peliculei LIBERTATE, unul dintre cele mai așteptate și discutate filme românești ale anului.

Regizorul Tudor Giurgiu va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri, după proiecția filmului.

Biletele sunt disponibile online, dar și la Centrul Cultural „Lucian Blaga” – https://eventbook.ro/film/bilete-libertate-sebes

LIBERTATE spune o poveste mai puțin cunoscută.

În Sibiu, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști.

Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ștefan Iancu sau Ionuț Caras.

„Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările.

De aceea, cu Libertate îmi doresc sa redau cu acurateţe haosul si confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul
a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă.

Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România nu cu mult timp în urmă” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Trailer – https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

Filmul a câștigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc și Premiul pentru cele mai bune costume și decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival.

LIBERTATE este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film.

Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

Sponsorii campaniei de promovare a filmului Libertate sunt Vodafone România, Banca Transilvania, Groupama, Conceptul Lab by Theo Nissim, Iulius Group, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Rock FM, KISS FM, Magic FM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax