Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

25 septembrie: Termen limită pentru plăţi anticipate ale impozitului pe venit aferente trimestrului III din 2013

Publicat

ANAF informează contribuabilii că data de 25 septembrie este termen limită pentru efectuarea plăţilor anticipate cu titlu de impozit pe venit aferente trimestrului III 2013. Obligaţia le revine următoarelor categorii de persoanele fizice:

– care obţin venituri din activităţi independente (cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 52, pentru care plata anticipată se efectuează prin reţinere la sursă sau pentru care impozitul este final potrivit prevederilor art. 52^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal)

– care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor (cu excepţia veniturilor din arendare)

– care obţin venituri din activităţi agricole impuse în sistem real

– care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură.

Aceştia au obligaţia ca până la data de 25 septembrie 2013 să efectueze plăţi anticipate cu titlul de impozit pe venit pentru al treilea trimestru a anului 2013.

Sunt vizate persoanele fizice organizate ca: întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate.

De asemenea, contribuabilii care desfăşoară activităţi independente sau profesii libere vor plăti la unitatea fiscală de domiciliu al contribuabilului: contribuţia de asigurări sociale (CAS) în cotă de 31,3% şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) în cotă de 5,5% reprezentând plăţile anticipate aferente trimestrului III 2013.

Conturile în care se încasează contribuţiile sunt:

– 22.21.03.12 „Contribuţii de asigurări sociale de stat” datorate de persoane care realizează venituri din activităţi independente, activităţi agricole şi asocieri fără personalitate juridică;

– 26.21.05.03.02 „Contribuţii de asigurări sociale de sănătate” datorate de persoane care realizează venituri din activităţi independente şi alte activităţi şi persoanele care nu realizează venituri.

Contribuabilii vor face plăţile la trezoreria de care aparţine unitatea fiscală în raza căreia au domiciliul.

surse: ANAF, financiarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax