Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

27.000 de euro, prețul siguranței cibernetice în Primăria Alba Iulia. Furnizor: Orange, partenerul Smart City

Publicat

Pentru a se asigura că nu va fi ținta hackerilor, acum că a devenit Smart City și orașul s-a umplut de aplicații, la Alba Iulia se investește în programe de protecție online. Administrația locală a achiziționat, de curând, un sistem de securitate IT integrat pentru protejarea împotriva amenințărilor cibernetice, în valoare de 27.000 de euro de la partenerul Orange România, exact cel pentru care Primăria ne anunța că va investi fără ca administrația să plătească vreun ban în dezvoltarea smart city-ului Alba Iulia. Nici nu a trecut bine anul promisiunilor că s-a și făcut prima achiziție de la Orange.

Adio viruși în Primăria Alba Iulia, cel puțin în mediul virtual. Nu vor mai avea cum să intre în calculatoarele și rețelele funcționarilor pentru că administrația „s-a blindat” împotriva amenințărilor venite din partea hackerilor, care ar fi putut încurca serviciile online, momentan inexistente, ale primăriei.

Serviciul de protecție nu a fost cumpărat de la o companie specializată în domeniu, ci de la sponsorul principal al Smart City, Orange România, compania care a venit cu soluțiile digitale pentru a face din Alba Iulia un oraș inteligent.

Primăria a plătit ca să fie protejată în mediul online 122.999,6 de lei, fără TVA.

Achiziţia include: „Sistem pentru protecția aplicațiilor web, Echipament gateway pentru securizarea traficului de retea cu functii de Next Generation FireWall, Echipament pentru logare centralizată, analiză şi raportare.
Produse:
Hardware plus 8×5 FortiCare and FortiGuard UTM Protection
Web Application Firewall – virtual appliance. Supports up to 2 x vCPU core
Advanced Bundle (8×5 FortiCare plus AV, FortiWeb Security Service, IP Reputation, FortiSandbox Cloud Service, and Credential Stuffing Defense Service)
Centralized log & analysis appliance – 4 x GE RJ45, 12 TB storage, up to 200 GB/Day of Logs
8×5 FortiCare Contract”

Prețul plătit a fost 26.588,76 euro fără TVA.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Иоханнис фюрер из Ардеаль

    vineri, 05.01.2018 at 16:13

    Se pot kka in protecia oferita de Orange pe zeci de mii de dolari. Orice „putzoi din garaj” poate folosi noile buguri #Meltdown si #Spectre ca sa fure toate datele Primariei Alba.

  2. Иоханнис фюрер из Ардеаль

    vineri, 05.01.2018 at 16:16

    Ca o recomadare pentru „specialistii IT” din Primarie… stati departe de COLUD-ul Orange si treceti la masini de scris pentru actele importante! Momentan NIMENI nu va mai poate oferi protectie 100%.

    • Hackerman

      vineri, 05.01.2018 at 17:29

      Ai citit si tu un articol despre vulnerabilitati si esti mare expert. Noile buguri? Sunt prezente de cel putin 10 ani insa asta nu inseamna ca oricine poate profita de ele. In plus orice firma care ofera protectie si prevenire pe IT isi poate da seama cand cineva a incercat sa intre in sistem

      • Иоханнис фюрер из Ардеаль

        vineri, 05.01.2018 at 21:42

        Esti cumva purtatorul de vorbe al celor care-l prostiti pe bietul Hava zilnic, avand in vedere ca el este depasit de vremuri si tehnologie. Sau poate esti unul dintre aia care-i raspundeti la „aifon” ca tot se zvoneste ca nici atat nu stie. Eu in locul lui v-as da pe toti afara daca urmeaza o restructurare masiva de personal in Primaria Alba Iulia, asa cum se zvoneste. Daca esti mai in masura explica-ne si noua, alora mai prosti ca tine, cum crezi tu ca o sa va protejeze OranJe datele din cloud impotriva #meltdown ca sa zicem ca #spectre nu prea conteza.

  3. Hamti damti

    vineri, 05.01.2018 at 18:04

    Alooo, unde i nenea ala de comenta pe aici ca ii gratis cu smart city ul ca orange bla bla bla costuri zero.am zis nimic nu i gratis….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax