Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

27-28 martie: Sărbătoarea Mierii la Blaj. Peste 150 de expozanți, spectacole pentru copii și concert cu DJ Project și Adela Popescu

Publicat

Cel mai mare târg apicol din România se desfășoară în perioada 27-28 martie la Blaj, pentru toți pasionaţii de apicultură, dar şi pentru cei 5.000 de vizitatori care sunt așteptați la „Sărbătoarea mierii”. Anul acesta este pregătit și un concert susținut de DJ Project și Adela Popescu, precum și spectacole de dans și muzică ușoară.

Sărbătoarea mierii este un eveniment premium pentru noi, ca autoritate publică locală. Evenimentul se înscrie în strategia noastră de promovare a orașului, dar are în plus, ca bonus și o utilitate publică directă, atât pentru clienții industriei mierii, cât și pentru apicultori. Timp de două zile, vă dau întâlnire în Blaj, cel mai <dulce> oraș din țară”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

În premieră anul acesta, „Sărbătoarea Mierii” va avea loc într-o nouă locație, Piata 1848, organizatorii dorind să reînvie o mai veche tradiție locală de a organiza evenimentele comunității în această zonă istorică.

Pentru buna organizare a acestui eveniment, la care sunt așteptate să participe aproximativ 5.000 de persoane în cele două zile ale „Sărbătorii Mierii” , Primăria municipiului Blaj, Poliția municipiului Blaj și Jandarmeria Română au hotărât restricționarea traficului rutier în Piața 1848 şi pe străzile Astra, Timotei Cipariu, Petru Pavel Aron și Mitropolit Vancea începând de miercuri, 26 martie, ora 9.00 până vineri, 28 martie, ora 16.00.

La eveniment sunt așteptați peste 150 de expozanți cu echipamente şi utilaje apicole. Este vorba despre expozanţi din România producători externi, comercianți de produse apicole, dar și de utilaje din 14 țări precum Turcia, Republica Moldova, Spania, Croaţia, Germania, Grecia, Bulgaria, Pakistan, Polonia, Slovenia, Serbia, Marea Britanie, China şi Olanda. De asemenea, vor mai fi prezenți degustători de vinuri și produse tradiționale.

Programul târgului apicol „Sărbătoarea Mierii” la Blaj:

Joi, 27 martie

Ora 10.00: Deschiderea oficială. Cea mai vizitată zi a târgului (5000 vizitatori în 2013). Locație nouă: Piaţa 1848, în fața Primăriei Blaj

Dansul Apicultorului, susținut de majoretele de la Școala „Toma Cocişiu” Blaj

Grupul vocal de copii Allegrino, Miniton și Gama

Târg cu vânzare: peste 150 de firme expozante din ţară şi străinătate

– produse apicole: miere, vin cu miere, produse apiterapeutice, alte produse naturiste

– produse tradiţionale româneşti: carne, brânzeturi, produse de panificaţie şi patiserie, produse artizanale/plante decorative.

Tombolă cu premii pentru cumpărători

Secţiune de comunicări şi dezbateri pe teme de interes pentru domeniul apicol, în prezenţa invitaților de la Ministerul Agriculturii, APIA, ANSVSA şi ANARZ – Sala mare a Primăriei Municipiului Blaj

Orele 18.00-21.00: Concert live pentru tineret – DJ Project & Adela Popescu

În deschidere: LevelUp, All 4 Music, Emanuel Cirstea, The Puzzles

Vineri, 28 martie – zi dedicată copiilor

Târg cu vânzare (ziua a doua)

Orele 11.00-13.00: „Spectacol cu năzdrăvănii pentru părinţi şi copii”, susţinut de Leon Magdan – Profesorul de Joacă, dedicat copiilor din clasele primare și gimnaziale, Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax