Connect with us
Publicitate

Uncategorized

DE ASTĂZI: 500 de specialişti din lume se întâlnesc la Alba Iulia, la prima Conferinţă organizată de Societatea Americană de Matematică în România

Publicat

Alba Iulia găzduieşte, în perioada 27-30 iunie, un eveniment important, dedicat specialiştilor în matematică la nivel internaţional. Este vorba despre prima conferinţă organizată în România de Societatea Americană de Matematică (American Mathematical Society), la care şi-au anunţat prezenţa aproximativ 500 de invitaţi.

Joint International Meeting of The American Mathematical Society and The Romanian Mathematical Society este un eveniment organizat la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia de către American Mathematical Society (AMS), Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române. Şi-au anunţat participarea aproximativ 500 de specialişti în domeniul matematicii din întreaga lume, fiind prima conferinţă organizată de către American Mathematical Society (AMS) în România.

Societatea Americană de Matematică (AMS) organizează în fiecare an trei conferințe în țări diferite, la care participă membrii comunităților matematice din întreaga lume. Programul acestor conferințe include sesiuni de comunicări în plen pe subiecte de interes general și pe cercetare în domenii specifice.

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, a explicat că desfășurarea acestei conferințe la Alba Iulia înseamnă așezarea orașului pe harta internațională a matematicii: „Organizând această manifestare, care are loc pentru prima dată în România, Alba Iulia punctează printre marile orașe ale Europei și ale Americii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax