Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

27-31 martie: Săptămâna porților deschise la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. PROGRAMUL activităților


Publicat

universitatea UAB

universitate uab 2În perioada 27 – 31 martie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își deschide larg porțile pentru toți elevii care doresc să participe, alături de studenți și de cadrele didactice, la activitățile instituției.

Astfel, timp de cinci zile, în cadrul evenimentului Săptămâna porților deschise la Universitatea „1 Decembrie 1918 din Alba Iulia”, elevii vor putea participa la workshop-uri, cercuri și ateliere interactive, vor putea vizita laboratoarele din cadrul universității și vor putea afla mai multe despre alegerea carierei, viața de student, activitățile studenților dincolo de porțile UAB și burse de studiu în străinătate.

Program activităților din cadrul evenimentului „Săptămâna porților deschise la UAB”, 27-31 martie:

Luni, 27 martie

– Orele 10.00-11.00: Workshop interactiv cu tema „Personalitatea și profilul ideal al cadrului didactic”

Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Ioana Todor, Lect. univ. dr. Cornel Igna

– Orele 11.00-12.00: „Societatea ca spectacol” – Experiment participativ, susţinut de trupa Skepsis

Sala: AULA MICĂ a Universității, Corp C, etajul I

Responsabili activitate: Prof. univ. dr. Mihai Pascaru, Asist. univ. dr. Viorel Cioflică

– Orele 12.00-14.00: „Joaca de-a procesul” – Cerc interactiv de Drept și Științe administrative, cu interactivitate între studenți și elevii participanți

Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Laura Cetean Voiculescu, Lect. univ. dr. Maria Ureche

Marți, 28 martie

– Orele 9.00-11.00: Atelier interactiv cu tema ,,Limbile moderne în carieră”

Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu, Asist. drd. Maria Mureșan

– Orele 11.00-13.00: Premierea elevilor participanți la concursul de eseuri cu tema „De ce aleg o carieră de filolog?” și dezbatere cu tema „Filologia, încotro?”, cu participarea cadrelor didactice din domeniul Filologie. Eveniment organizat în parteneriat cu ISJ Alba

Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Diana Câmpan, Conf. univ. dr. Georgeta Orian, Asist. univ. dr. Iuliana Wainberg

Orele 12.00-14.00: Vizitarea Laboratorului de Restaurare și prezentarea activităților specifice procesului de conservare-restaurare a artefactelor descoperite în siturile arheologice, cu participarea cadrelor didactice din domeniul Istorie

Responsabil activitate: Lect. univ. dr. Cornelia Popa-Gorjanu

– Orele 9.00-12.00: Vizitarea, cu ghidaj, a expoziției arheologice de la Palatul Apor. Întâlnire cu studenții de la Istorie, cu participarea cadrelor didactice din domeniul Istorie

Responsabil activitate: Lect. univ. dr. Cornelia Popa-Gorjanu

– Orele 14.00-16.00:Vizitarea laboratorului de osteoarheologie al DIAM, cu participarea cadrelor didactice din domeniul Istorie

Miercuri, 29 martie

– Orele 9.00-10.00: Vizitarea laboratoarelor aferente specializărilor gestionate de Facultatea de Științe Exacte și Inginerești (FSEI)

– Orele 10.00-13.00: Ziua porților deschise la FSEI: cuvântul doamnei decan Conf. univ. dr. Corina Rotar; cuvântul reprezentanților specializărilor gestionate de Facultate – prezentarea specializărilor și a oportunităților de angajare; cuvântul reprezentanților mediului de afaceri; prezentare de roboți; prezentare de  aparatură topografică

Sala: Amfiteatrul A9

– Orele: 13.00-14.00: Ateliere practice pe specializări:

specializarea Informatică – sala S3;

specializarea Electronică – sala LIT Apor;

specializarea Ingineria mediului – sala L Chimie;

specializarea Măsurători terestre și cadastru – sala L Cad.

Joi, 30 martie

– Orele 10.00-12.00: „Om sărac – om bogat” – educaţie financiară pentru tineri prin discuţii şi proiecţie de film,

Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Prof.univ.dr.Cenar Iuliana, Conf.univ.dr. Iuga Iulia, Lect.univ.dr. Teiuşan Ciprian

– Orele 12.00-14.00: „Vreau să fiu antreprenor!”

Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Dragolea Larisa, Conf. univ. dr. Paştiu Carmen, Lect. univ. dr. Maican Silvia

Vineri, 31 martie

– Orele 9.00 -9.30: – Întâlnire cu Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă

Sala: Aula „Dumitru Stăniloae” (Facultatea de Teologie Ortodoxă)

Responsabil activitate: Pr. Prof.univ. dr. Mihai Himcinschi

– Orele 9.30-10.15: – Demo-tutorial Sound of the Team, programe interactive de prezentare a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, realizate de echipe mixte de profesori şi studenţi

Sala: TAS 1; TAS 2, TAS 3, TAS 4 (Facultatea de Teologie Ortodoxă)

Responsabili activităţi: cadre didactice, studenţi, ASCOR

– Orele 10.15-11.00: – Tinereţea – între metaforă şi realitate

Sala: Aula MSS (Facultatea de Teologie Ortodoxă)

Responsabil activitate: Pr. Prof.univ. dr. Emil Jurcan

Program permanent la FTO: vizitarea Facultăţii de Teologie Ortodoxă și participarea la activitățile didactice

– Orele 10.00-11.00: „Importanța activității de voluntariat pentru viitoarea carieră” – atelier realizat de Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC), prin corpul de voluntari ai Centrului

Sala: Amfiteatrul A9

Responsabil: Conf. univ. dr. Larisa Dragolea

– Orele 11.00-13.00: „Sunt mândru să fiu studentul Cetății!” – Workshop organizat de Liga Studenților (LSUA) și Asociația Absolvenților UAB (ALUMNI UAB), reprezentanți ai tuturor facultăților (despre alegerea carierei, viața de student, activitățile studenților dincolo de porțile UAB, burse de studiu în străinătate etc.).

Sala: Amfiteatrul A9

Activități permanente

Permanent, în perioada 27-31 martie, în intervalul orar 9.00-14.00, se vor organiza vizite ghidate în Universitate și în campusul universitar, cu accesul elevilor la activitățile de curs, seminar sau laborator. Grupurile de elevi vor fi însoțite de cadre didactice și studenți și vor beneficia de prezentări interactive ale UAB.
Turul ghidat va începe din fața Rectoratului (Palatul Apor, Str. Gabriel Bethlen, nr. 5).

De asemenea, în perioada menționată, în holul central al Universității (Corpul C) și la Facultatea de Teologie Ortodoxă, se vor organiza standuri de prezentare a ofertei educaționale a UAB.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

FOTO: O mașină a luat foc în trafic la Bucerdea Grânoasă. Pompierii din Blaj au intervenit pentru stingerea incendiului

Publicat

pompieri

O mașină a luat foc și s-a făcut scrum în trafic, în localitatea Bucerdea Grânoasă din județul Alba. Garda de intervenție Blaj a intervenit miercuri seară pentru lichidarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Bucerdea Grânoasă, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Din primele informații autoturismul marca Ford s-ar fi aflat în trafic, când a izbucnit focul. La fața locului au fost trimise două mașini ale pompierilor: o autoutilitară de stins incendii și o ambulanță.

Incidentul a fost unul fără victime. În jurul orei 23,30 pompierii au reușit să stingă focul.

Sursă: ISU Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta: 17 județe din România marcate de Germania ca ”zone de risc”. Testul COVID-19 este obligatoriu la intrarea în țară

Publicat

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Bucureștiul și 17 județe din România au intrat în așa numita ”zonă roșie”.

Județele Argeș, Buzău, Bihor, Mehedinți, Neamț,  Ialomița, Timiș au fost marcate inițial ca zone de risc de către Germania.

Pe  listă au fost adăugate miercuri și Bacău, Brașov, Brăila, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și capitala București.

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, preciza MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

În caz contrar acestea riscă amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

Testarea la care se face referire se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul în care nu se îndeplinește această obligație, autoritățile germane pot refuza intrarea în țară sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.

Ce spune ambasadorul României în Germania

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat la televiziunea Digi24 că cei care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru, vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Cum se face evaluarea zonelor de risc în Germania

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită AICI

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile AICI  (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale pot fi văzute AICI
.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actrița Ioana Bogățan, în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor. Evenimentul se va desfășura pe acoperișul Teatrului Național

Publicat

Actrița din Alba Iulia, Ioana Bogățan, director al Teatrului de Păpuși ”Prichindel” și al Festivalului de Teatru ”Povești”, a fost cooptată pentru al doilea an consecutiv în juriul Galei HOP – Gala Tânărului Actor, Ediția 2020, care se va desfășura la începutul lunii septembrie. 

”Sunt pentru a doua oară în juriul acestei gale. Tradiția a fost să se țină la Costinești. Anul trecut s-a mutat la Constanța și cei mai mari actori români au venit să îi vadă pe concurenți. Tot anul trecut, Gigi Căciuleanu a făcut și un spectacol cu actorii câștigători pe care am vrut să îl aduc și la noi la festival.

Anul acesta nu va fi online. Va fi ”on the roof ”- pe acoperișul Teatrului Național din București, unde există un spațiu perfect pentru așa ceva.

Tema este ”Teatru coregrafic. Dans.Actorul ca fenomen al teatrului actual”… Eu sunt fascinată de această formă de teatru și tot timpul am vânat acest tip de spectacole, foarte bune, pentru festivalul de la Alba Iulia. Este o onoare pentru mine această prezență în juriu” a declarat Ioana Bogățan pentru Alba24.

De menționat că Ioana Bogățan și Adrian Batista sunt cei doi membri ai juriului care au fost menținuți de la ediția de anul trecut.

Din juriu mai fac parte: Adrian Batista – regizor și producător TV, Silvia Ghiață – producător TV, Andrei și Andreea Grosu– regizori și Ileana Lucaciu – critic de teatru.

În competiție sunt înscriși 24 de actori.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: 40 de doze de Redemsivir, folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung joi la Spitalul Județean Alba

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a amunțat pe contul său de Facebook că 40 doze de Remdesivir, medicamentul folosit în tratamentul bolnavilor de COVID-19, ajung mâine la Spitalul Judetean Alba, în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Tot astăzi am finalizat discuțiile cu oficiali de la Rezervele de stat, impreuna cu Prefectura Alba, pentru ca patru containere modulare sa ajungă la Ambulanta Alba, pentru a fi utilizate de ambulanțieri.

Totodată, a devenit litera de lege amendamentul privind creșterea la 35% pe ordonator principal de credite a sporului pentru spitalele județene care tratează cazurile de COVID 19, ceea ce permite o salarizare mai corectă în spitalele județene” a adăugat acesta.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate