Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

27 februarie: Ziua Mondială a ONG-urilor. Cum a apărut și ce se întâmplă în această zi

Publicat

27 februarie: Ziua Mondială a ONG-urilor. A fost propusă în 2010 și declarată oficial în 2012, fiind marcată pentru prima dată de ONU, UE, liderii Consiliului Nordic și organizațiile internaționale în 2014.

Ziua Mondială a ONG-urilor s-a născut în Uniunea Europeană ca o creație a filantropului leton-britanic – Marcis Skadmanis (Regatul Unit).

Ziua Mondială a ONG-urilor a fost propusă în 17 aprilie 2010 de 12 țări din Forumul ONG-urilor la Marea Baltică din Vilnius, Lituania.

Țările membre ale Forumului ONG al Mării Baltice au fost Belarus, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Islanda, Letonia, Lituania, Polonia, Rusia, Norvegia și Suedia.

Primul eveniment global inaugural al Zilei Mondiale a ONG-urilor a fost găzduit de Ministerul Afacerilor Externe al Finlandei pe 27 februarie 2014 la Helsinki, Finlanda.

Invitații internaționali au fost lideri de la UNOPS, UNESCO, PNUD, Uniunea Europeană, Consiliul Nordic și organizații internaționale.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax