Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

27 ianuarie, Ziua patronilor spirituali ai municipiului Aiud. Conferinţă duhovnicească la Catedrala Ortodoxă “Sfinţii Trei Ierarhi”

Publicat

AFIS CONFERINTA Vineri, 27 ianuarie 2017, de la ora 18.00, la Catedrala Ortodoxă “Sfinţii Trei Ierarhi, municipiul Aiud îşi sărbătoreşte patronii spirituali.

Va fi organizată o conferinţă duhovnicească susţinută de părintele Constantin Necula, de la de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” Sibiu.

“30 ianuarie a fiecarui an este declarata ziua patronilor spirituali ai Aiudului – Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan. Biserica ortodoxa din centrul orasului nostru este un important si reprezentativ edificiu de cultura si spiritualitate romaneasca din urbea aiudeana.Patronii sau purtatorii de grija ai Bisericii, Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan sunt declarati si patronii spirituali ai Aiudului. Acesti mari traitori si sfinti ai Bisericii crestine sunt pilde pentru lupta dusa spre unitatea credintei, spre transpunerea în faptã a iubirii fatã de Hristos Domnul si faţă de semeni. Ei au trăit în prima jumătate a celui a celui dintâi mileniu crestin, în care toti aceia care credeau si-l mărturiseau pe Iisus Hristos ca pe fiu al lui Dumnezeu, erau nedezbinati si neîmpărţiţi. Acesti titani ai sfinteniei si unităţii, sunt păstori spirituali ai oraşului în care trăim si în care ne unim strădaniile, aşa cum au făcut-o ei, animaţi de acelaşi gând şi aceeasi vrere: iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semenii noştri”, transmit organizatorii.

Evenimentul este organizat de Primaria şi Consiliul Local Aiud, Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud şi Parohia Ortodoxă “Sfinţii Trei Ierarhi” Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax