Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

28 de angajați din Alba au primit gratuit calificarea de agent comercial. Certificatul este recunoscut şi în statele UE

Publicat

Un număr de 28 de angajați de la firme din domeniul comercial din județul Alba au urmat, în regim de gratuitate, programul de calificare în ocupația de „Agent comercial“. Cursanţii vor primi un certificat de calificare recunoscut pe piața internă a muncii, iar printr-o procedură simplă și în statele Uniunii Europene. Orele de teorie și practică s-au desfășurat la Ocna Mureș, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013.

Cursanții au învățat ce presupune munca în echipă, cum se ține corespondența cu partenerii, cum se negociază și încheie contractele interne şi externe, cum se face ofertarea, dar și încasările și plățile. Salariații care au urmat acest curs au fost instruiți cum să organizeze o întâlnire de afaceri, dar și cum să urmărească rezolvarea unor eventuale reclamații.

Examenul de absolvire a constat într-o probă teoretică și una practică, iar cei 28 de cursanţi au promovat cu brio. Absolvenții și-au dezvoltat calificarea și au promovat la nivelul educațional 5, corespunzător studiilor postliceale, din cele 8 câte sunt definite prin Codul European al Calificărilor.

Programul de calificare în ocupaţia de „Agent comercial” face parte din proiectul „Facilitarea accesului la formare profesională continuă pentru angajaţii din domeniul serviciilor sociale şi comerciale” şi a fost pus în practică de Asociația „Sprijiniți copiii“, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale – CERESS“ Alba și SC „Tobimar Construct” SRL Alba Iulia.

În cadrul acestui proiect se derulează şi programul de calificare în ocupația de „Pedagog social“. Este vorba de specialistul responsabil de organizarea comună a vieții și activității cotidiene a copilului. Orele de pregătire teoretică și practică au loc la Alba Iulia, iar mai multe informaţii pot fi obținute la numărul de telefon 0769/052753.

Cel puțin 300 de salariați din domeniul serviciilor sociale și comerciale din Alba vor primi de la specialiștii proiectului servicii care promovează consilierea și orientarea în carieră pe tot parcursul vieții. Prin proiect a fost semnat un Acord de colaborare cu angajatorii, prin care se asigură inclusiv sesiuni de specializare pentru salariații cu atribuții de personal.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax