Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

28 iulie, Ziua Națională a Ambulanței din România. Proiect de lege aprobat la Camera Deputaţilor

Publicat

ambulanta transport pacientiCamera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect prin care ziua de 28 iulie este declarată Ziua Naţională a Ambulanţei din România. Această zi va putea fi marcată de autorităţile publice centrale şi locale, de muzee, prin organizarea de evenimente dedicate recunoaşterii rolului ambulanţei în salvarea de vieţi omeneşti.

Deputatul Tudor Ciuhodaru, de profesie medic, a declarat în plenul Camerei că „este bine că se instituie o zi naţională a ambulanţei, dar mai bine era dacă se găsea finanţarea necesară” pentru acest serviciu, arătând că „Salvarea” are maşini care au făcut un număr de kilometri „egal cu de două ori lungimea Ecuatorului”.

Potrivit proiectului de lege, această zi va putea fi marcată de autorităţile publice centrale şi locale, de muzee, prin organizarea de evenimente dedicate recunoaşterii rolului ambulanţei în salavarea de vieţi omeneşti.

Proiectul de lege era votat de Senat şi a fost adoptat de Cameră cu 276 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 4 abţineri.

sursa: mediafax

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax