Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

29-31 martie: Târgul Grădinarului la Alba Iulia. Expoziții cu vânzare și sfaturi pentru pasionații de grădinărit

Publicat

Târgul Grădinarului, eveniment aflat la cea de-a XI-a ediţie, îi așteaptă și în acest an pe cei preocupați și pasionați de grădinărit. Toate cele necesare pentru ca grădina să arate perfect pot fi găsite pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, în perioada 29-31 martie, între orele 10.00-18.00.

Evenimentul reuneşte şi promovează producători din judetul Alba din domeniul horticulturii care expun de la bulbi şi butaşi de trandafiri, seminţe de flori şi legume, flori şi plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali, la unelte şi echipamente pentru întreţinerea grădinilor şi a spaţiilor verzi, mobilier şi accesorii pentru grădini,.

De asemenea, pasionaţii de grădinărit pot afla care sunt tendinţele actuale în domeniul peisagisticii, al designului floral, direct de la specialişti care vor veni în sprijinul tău cu demonstrații și sfaturi practice.

Dacă vrei să afli cum să faci tăierile şi tratamentele de sezon la pomii fructiferi, ce sisteme de irigaţii automatizate poţi folosi, ce piscine se potrivesc spaţiului de care dispui sau pur şi simplu cauţi idei pentru amenajarea grădinii, curţii sau chiar a balconului tău, acesta este locul potrivit.

Dacă nu ai făcut-o deja, poţi să te aprovizionezi cu bulbi, puieţi de alun de la Aiud, puieţi de smochin şi cătină de la Alba Iulia şi cu binecunoscuţii lămâi gigant de la Colţeşti, cu butaşi de trandafiri, arbuşti şi pomi fructiferi de la Ciumbrud, dar şi cu săculeţi, săpunuri, ulei şi butaşi de lavandă de la Ocna Mureş şi Lopadea, mobilier şi ornamente pentru grădină din lemn masiv de la Hăpria, Unirea şi Meteş, şi foarte multe flori de sezon la ghivece, de la Aiud, Sâncrai, Unirea, Teiuş şi Oiejdea.

Atmosfera va fi completată de ateliere de creaţie handmade din hârtie pentru copii şi momente de dans modern oferite de Şcoala de dans Chirilă din Alba Iulia care vor aduce un plus de culoare prin ritmurile pe care vor dansa.

Ca noutăţi, în acest an veţi găsi aici o expoziţie de plante suculente şi cactuşi, care prin aspectul şi coloritul lor aparte înfrumuseţează orice grădină sau terariu şi luminează fiecare spațiu interior.

De asemenea, pentru că florile creează de fiecare dată momente de bucurie atât celor care le primesc, cât și celor care le oferă, vă propunem o incursiune specială în această lume magică a florilor şi culorilor prin atelierul de design floral Nature Corner. Acesta se adresează deopotrivă copiilor şi adulţilor, fiind mai mult decât o simplă ocazie de a acumula noi cunoştinţe, ci şi un minunat prilej de relaxare. Vor fi create aranjamente florale inedite într-o atmosferă creativă şi nonconformistă.

„Şi deoarece educaţia şi formarea profesională reprezintă elemente cheie în dezvoltarea judeţului Alba, considerăm prioritară dezvoltarea învăţământului profesional în domeniul agricol, motiv pentru care dorim promovarea Liceului Tehnologic Agricol Alexandru Borza de la Ciumbrud care pregăteşte elevi în domeniul horticulturii şi care va avea un stand de prezentare în cadrul evenimentului.” a transmis CJ Alba.

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Grupurile de acţiune locală Pe Mureş şi Pe Târnave, Ţara Secaşelor Alba-Sibiu şi Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax