Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

29 de milioane de conturi Facebook au fost atacate de hackeri. Ce informații au fost sustrase

Publicat

Hackeri au accesat 29 de milioane de conturi printr-o breşă de securitate dezvăluită în urmă cu două săptămâni, a anunţat vineri Facebook, relatează The Associated Press.

Iniţial, Facebook a anunţat că 50 de milioane de conturi ar fi putut să fi fost afectate, însă grupul adăuga că nu ştia dacă aceste conturi au fost folosite în mod abuziv.

Vineri, Facebook a anunţat că hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri. Breşa le-a permis hackerilor să exploateze o „vulnerabilitate” a „token”-urilor de acces care-i ţin pe utilizatori logaţi.

Din 15 milioane de conturi online, hackerii au sustras numele şi detalii de contact precum numere de telefon sau email.

În alte 14 milioane de profiluri online au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, despre limba folosită, despre statutul în relaţii, religie, oraşul de domiciliu, data naşterii, informaţii despre dispozitivul folosit pentru activităţile pe Facebook, despre educaţie, loc de muncă şi ultimele zece locuri vizitate.

Un milion de conturi au fost afectate, însă hackerii nu au obţinut informaţii din ele.

„Cooperăm cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI), care investighează activ şi ne-a cerut să nu dezvăluim cine s-ar afla în spatele atacului informatic”, a transmis compania Facebook.

Reţeaua de socializare intenţionează să trimită mesaje persoanelor ale căror conturi au fost piratate.

Facebook mai precizează că aplicaţii terţe şi aplicaţii care aparţin grupului – precum WhatsApp şi Instagram – nu au fost afectate de această breşă de securitate.

sursa: realitatea.net, digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax