Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

29 ianuarie: Ziua Invenției Automobilului. Când a fost construit primul automobil din lume și cum a dus la o revoluție tehnologică

Publicat

ziua inventiei autmobilului

29 ianuarie: Ziua Invenției Automobilului. Primul automobil din lume a fost construit în anul 1885 de către Karl Benz, un inginer german.

Automobilul, numit „Benz Patent-Motorwagen”, avea un motor cu combustie internă și era alimentat cu benzină. Acesta a fost proiectat și construit în garajul casei lui Benz în Mannheim, Germania.

În prezent, în lume există, potrivit statisticilor, 1,475 de miliarde de mașini.

Ziua invenției automobilului este adesea asociată cu Karl Benz, care a patentat primul automobil cu motor cu ardere internă.

În data de 29 ianuarie 1886, Karl Benz a primit patentul german numărul 37435 pentru un vehicul cu motor pe benzină, cunoscut sub numele de „Motorwagen” sau „automobilul cu motor. Mașina fusese construită în anul anterior.

29 ianuarie: Ziua Invenției Automobilului. Prima mașină funcțională

Această invenție este considerată prima mașină cu adevărat funcțională și practică care a fost alimentată cu benzină și a fost echipată cu un motor cu ardere internă.

Motorwagenul lui Benz a avut un impact semnificativ asupra evoluției transportului, marcând începutul erei automobilelor.

A fost primul vehicul alimentat cu benzină, și a fost proiectat pentru a fi utilizat pe drumurile publice.

Pentru a porni, motorul trebuia încalzit mai întai cu apă fierbinte, iar apoi, în timp ce şoferul manevra pornirea, vehiculul trebuia împins pâna când pistoanele ajungeau să funcţioneze singure.

Benz Patent-Motorwagen avea o viteză maximă de aproximativ 16 kilometri la oră. Acesta a fost condus pentru prima dată pe străzile din Mannheim pe data de 3 iulie 1885 de către soția lui Benz, Bertha.

  • Motorwagen avea un motor cu un singur cilindru, țevi de evacuare, un carburator și un sistem de aprindere cu scânteie. Acesta avea o capacitate cilindrică de 954 cm³ și dezvolta aproximativ 0,75 cai putere (0,55 kW).

Aceasta a făcut o călătorie de 106 km pentru a-și vizita rudele, în ciuda faptului că la acea vreme, nu existau drumuri sau semne de circulație.

De-a lungul timpului, inovațiile tehnologice și dezvoltările ulterioare au transformat automobilul într-un element esențial al vieții moderne și al transportului.

Astfel, 29 ianuarie 1886 este adesea considerată ziua invenției automobilului, marcând începutul unei revoluții în domeniul transportului și mobilității.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax