Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

29 ianuarie: Ziua Invenției Automobilului. Care a fost prima mașină cu combustie și cum s-a dezvoltat tehnologia până azi

Publicat

ziua inventiei autmobilului

29 ianuarie este Ziua internațională a invenției automobilului. Primul automobil din lume a fost construit în anul 1885 de către Karl Benz, un inginer german.

Automobilul, numit „Benz Patent-Motorwagen”, avea un motor cu combustie internă și era alimentat cu benzină. Acesta a fost proiectat și construit în garajul casei lui Benz în Mannheim, Germania.

Automobilul demara greu, scotea un zgomot infernal şi un nor de fum gros şi urât.

Pentru a porni, motorul trebuia încalzit mai întai cu apă fierbinte, iar apoi, în timp ce şoferul manevra pornirea, vehiculul trebuia împins pâna când pistoanele ajungeau să funcţioneze singure

Benz Patent-Motorwagen avea o viteză maximă de aproximativ 16 km/h și era dotat cu trei roți. Acesta a fost condus pentru prima dată pe străzile din Mannheim pe data de 3 iulie 1885 de către soția lui Benz, Bertha.

Aceasta a făcut o călătorie de 106 km pentru a-și vizita rudele, în ciuda faptului că la acea vreme, nu existau drumuri sau semne de circulație.

Benz Patent-Motorwagen a fost un succes și a deschis calea pentru automobilele moderne. Acesta a fost primul vehicul cu motor care a putut fi condus în mod independent, fără a fi nevoie de a fi tras sau împins de alte vehicule sau animale.

Acest lucru a permis oportunități noi pentru transportul persoanelor și al mărfurilor, schimbând astfel modul în care oamenii se deplasează.

Karl Benz a continuat să perfecționeze design-ul automobilului și a brevetat mai multe inovații, cum ar fi cutia de viteze și sistemul de transmisie.

El a fondat compania Benz & Cie., care a devenit unul dintre cele mai importante producători de automobile din lume.

În prezent, automobilele au devenit una dintre cele mai importante invenții ale omenirii și au revoluționat modul în care oamenii se deplasează și comerțul se desfășoară.

Ele au devenit un simbol al progresului tehnologic și au continuat să evolueze, de la primele modele cu trei roți la mașinile electrice și autonome de astăzi.

Cele mai ”tari” automobile de azi. Unde a ajuns tehnologia

Este dificil să determinăm cu precizie care sunt cele mai performante automobile din 2022, deoarece acestea sunt subiectul unor schimbări continue și dezvoltări în tehnologie și design.

În plus, performanța poate fi evaluată în funcție de mai mulți factori, cum ar fi viteza, accelerația, eficiența combustibilului și manevrabilitatea.

Cu toate acestea, pot fi menționate câteva modele de automobile care ar putea fi considerate printre cele mai performante din punct de vedere al tehnologiei și al performanței:

  • Tesla Model S Plaid: acest model electric este dotat cu un motor triplu și este capabil să atingă o viteză maximă de peste 300 km/h, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub 2 secunde.
  • Porsche 992 GT3: acest model de sport cu motor pe benzină este dotat cu un motor de 4.0 litri și este capabil să atingă o viteză maximă de peste 320 km/h, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub 3 secunde.
  • Bugatti Chiron Super Sport 300+: acest model de sport cu motor pe benzină este dotat cu un motor de 8.0 litri și este capabil să atingă o viteză maximă de peste 304 km/h, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub 2.5 secunde.
  • Rimac C_Two: acest model electric este dotat cu patru motoare electrice și este capabil să atingă o viteză maximă de peste 412 km/h, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub 1.9 secunde.
  • Lucid Air: acest model electric este dotat cu patru motoare electrice și este capabil să atingă o viteză maximă de peste 400 km/h, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în sub 2.5 secunde.

Este important de menționat că aceste modele se află în diferite stadii de producție și lansare, unele dintre ele sunt încă în stadiul de prototip și pot suferi modificări înainte de lansarea finală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax