Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

29 mai: Tudor Gheorghe susţine spectacolul „Lecția”, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

Iubitorii muzicii folk din Alba Iulia vor avea ocazia să îl revadă pe Tudor Gheorghe în concert, chiar la ei în oraș. Spectacolul „Lecția” va avea loc în data de 29 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Lecția” este un spectacol în care vom regăsi fragmente din istoria națională, reflectări asupra esenței limbii strămoșești, descoperirea scriiturilor unor poeți români de geniu, dar care nu sunt foarte prezenți în atenția noastră, totul fiind îmbrăcat în muzica inconfundabilă a lui Tudor Gheorghe și presărăt cu momente de umor de mare finețe. Tudor Gheorghe nu are pretenția de a „preda” o lecție publicului sau ci mai degrabă de a readuce în atenția publicului acele coordonate valorice pe care orice roman de rând le simte involuntar, genetic . ”Lecția” este o intenție de a face publicul să reconștientizeze frumusețea, normalitatea, dragostea de neam și limbă.

„Dicționarul explicativ al limbii române dă cinci definiții pentru cuvântul ”lecție”. Departe de a cădea în didacticism, spectacolul meu ”Lecția” are câte ceva din toate cele cinci definiții. De la pledoaria pentru păstrarea curățeniei limbii române, la redescoperirea primelor manifestări literare prezentate cu umor, unele sub formula ” știați că?”, de la candoarea exprimării poetice a iubirii, romantice sau erotice, până la cea mai frumoasă poezie de dragoste și până la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui să uitam: să iubim. Iată câteva din temele pe care le vom dezbate în spectacolul ”Lecția”, spune Tudor Gheorghe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lili

    marți, 29.04.2014 at 17:14

    Pret bilet?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax