Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii. Semnal de alarmă cu privire la bolile cardiovasculare

Publicat

29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii este o inițiativă globală, organizată anual pe 29 septembrie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la bolile cardiovasculare (BCV), care sunt principala cauză de deces la nivel mondial.

Aceasta a fost lansată de Federația Mondială a Inimii (World Heart Federation) în anul 2000 și este susținută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), precum și de alte organizații globale din domeniul sănătății.

”Începe să bată la patru săptămâni de la concepție și continuă să bată neîncetat pe tot parcursul vieții. Pentru fiecare adult bate de aproximativ 70 de ori într-un singur minut și de peste 100.000 ori într-o zi.

Deși are doar mărimea unui pumn, reușește să pompeze sânge în tot organismul, având propriul sistem de generare a impulsurilor electrice. Inima – un organ incredibil, care ne ține în viață!” transmite Institutul Național de Sănătate Publică, cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii.

29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii. Prevenirea bolilor cardiovasculare

Această zi subliniază importanța prevenției prin educarea populației cu privire la factori de risc majori, cum ar fi alimentația nesănătoasă, sedentarismul, fumatul și consumul excesiv de alcool.

Promovarea sănătății inimii: Evenimentul încurajează oamenii să adopte un stil de viață sănătos, inclusiv o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și renunțarea la obiceiuri dăunătoare.

Îmbunătățirea accesului la tratament și diagnostic: Campania atrage atenția asupra nevoii de îmbunătățire a accesului la servicii de sănătate pentru prevenția și tratarea afecțiunilor cardiovasculare.

Vezi și: Dragostea păstrează inima sănătoasă. Efectul fericirii asupra organismului. Concluziile unor cercetători

De Ziua Mondială a Inimii, organizațiile guvernamentale și non-guvernamentale din întreaga lume organizează diverse activități și evenimente precum maratoane, ateliere de informare, campanii de donații, sesiuni de screening gratuit și activități sportive pentru a sublinia importanța sănătății cardiovasculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate