Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

3 aprilie: Expoziție de obiecte meșteșugărești realizate de elevi de la licee din Alba Iulia, cu sprijinul Centrului de Cultură „Augustin Bena”

Publicat

elevi

Elevii de la două licee din Alba Iulia sunt inițiați în cultura folclorică și tradițiile populare, prin proiecte sprijinite de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Unul dintre acestea vizează realizarea de obiecte meșteșugărești și se va finaliza printr-o expoziție la Alba Mall, în cadrul Târgului de firme de exercițiu și întreprinderi virtuale.

Două dintre proiectele importante derulate de liceele albaiuliene, ce vizează cultura tradiţională, vor benefia de asistenţă de specialitate şi îndrumare din partea angajaţilor Centrului de Cultură Augustin Bena Alba. Este vorba de proiectul Colegiului Naţional Horea, Cloşca şi Crişan, „Tradiţiile: un tezaur uitat sau încă viu?” şi de proiectul Colegiului Economic Dionisie Pop Marţian, „Târgul firmelor de exerciţiu şi al întreprinderilor simulate”.

Primul proiect vizează cultura tradiţională din judeţul Alba şi va fi realizat de 29 de elevi din cls. a XI F, profil uman, specializarea filologie bilingv franceză şi constă în activităţi de cercetare în teren şi documentare la care vor participa atât elevii colegiului cât şi specialişti ai centrului de cultură. Proiectul se va finaliza în luna mai cu prelucrarea datelor şi aplicarea lor în exerciţii practice.

În cel de-al doilea proiect, parteneriatul liceului economic cu Centrul de Cultură se va materializa în valorificarea unor obiecte tradiţionale în cadrul expoziţiei din competiţia lansată de proiectul „Fii activ, fii implicat”. Astfel, în data de 3 aprilie 2013, la expoziţia de la AlbaMall veţi putea admira obiecte meşteşugăreşti realizate în cadrul claselor de meşteşuguri populare din Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, obiecte puse la dispoziţia micilor întreprinzători liceeni ce vor participa la acest proiect. Târgul se va finaliza cu premii şi diplome acordate participanţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax