Connect with us
Publicitate

SPORT

3 motive să nu joci niciodată într-un cazinou fără licență (P)

Publicat

În ziua de astăzi, internetul este plin de cazinouri unde te poți distra chiar mai mult decât într-o unitate fizică. De fapt, cazinourile tradiționale încep să-și piardă din popularitate sau în cel mai bun caz, fac tranziția către o platformă online, eventual o aplicație prin intermediul căreia clienții să fie mai aproape de cazinou.

Astfel, pentru pasionații jocurilor de noroc, acesta este un lucru cât se poate de bun. Desigur, există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul înainte de a alege un cazinou online la nimereală, după cum s-ar spune.

Unul dintre cele mai importante aspecte are legătură cu licența unui cazinou online – anume documentul fără de care acesta nu poate funcționa conform reglementărilor legale în vigoare. Iată astfel trei motive să nu joci niciodată într-un cazinou căruia îi lipsește o astfel de licență!

Ai parte de 0% siguranță, din toate punctele de vedere

Licența este necesară pentru un cazinou online deoarece aceasta arată faptul că platforma respectivă are de gând să respecte legile în vigoare și reglementările aferente. De exemplu, simpla prezență a unei licențe îți garantează faptul că operatorul nu va dispărea mâine cu fondurile tuturor jucătorilor.

Acesta este principalul motiv pentru care toți jucătorii de noroc caută cazinouri online sigure, anume pentru a-și proteja atât fondurile, cât și datele personale introduse în timpul creării contului sau procesării unei plăți.

O licență de jocuri de noroc permite unui operator sau unei platforme să opereze conform legii – să trateze fiecare jucător corect, să respecte intimitatea acestuia și așa mai departe. În această privință, organele responsabile de reglementarea jocurilor de noroc verifică totodată și nivelul de corectitudine al cazinourilor online. În cazul în care apare o problemă, există șansa ca licența unui operator să fie anulată.

Scurt și la obiect, dacă platforma pe care joci are practici ilegale și vei vrea să recuperezi bani sau date personale, lipsa unei licențe marchează și lipsa unei entități la care poți apela pentru ajutor.

Este foarte posibil să încalci legea, să comiți o infracțiune

Dacă ai încercat câteva cazinouri online în căutarea unuia potrivit pentru tine, probabil te-ai lovit de câteva ori de pagina avertisment a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Aceasta îți bloca accesul la platforma respectivă, în principal din cauza faptului că nu prezenta o licență recunoscută ca legală în România sau chiar eliberată de ONJN.

Unii jucători se cred mai presus de recomandările și sfaturile ONJN și caută modalități prin care pot să treacă de pagina respectivă, fie pentru a se bucura de un bonus de început sau de o selecție variată de jocuri. Totuși, ține minte faptul că acest lucru poate fi ilegal și poate însemna comiterea unei infracțiuni.

În foarte multe țări este ilegal să joci în cazinouri online fără licență – unde este posibil, va apărea o pagină de tip avertisment care îți spune că pe aici nu se trece. Totuși, dată fiind amploarea acestei industrii a cazinourilor online, organele legii nu pot fi pretutindeni. Astfel, poți găsi câteva cazinouri online fără licență care nu au fost descoperite încă de ONJN. Chiar dacă avertismentul lipsește, acestea nu ar trebui încercate, nici măcar pentru amuzament – mai devreme sau mai târziu, te poți trezi într-o situație în care chiar încalci legea!

Nu ai parte de corectitudine atunci când joci

Nu în ultimul rând, prezența unei licențe atașată de de un cazinou online îți garantează faptul că platforma respectivă are obligația (care trebuie respectată) de a folosi soft-uri de tip Generator Aleatoriu de Numere (RNG) pentru a determina rezultatele fiecărui joc de noroc în parte.

În lipsa unei licențe este evident faptul că operatorul se poate juca oricând cu parametrii jocurilor în așa fel încât doar el să câștige. Poturile de milioane sau sute de milioane de euro pot rămâne nerevendicate ani buni – desigur, dacă cazinoul respectiv trăiește atât.

Acesta ar fi un alt mini-motiv pentru care să stai departe de cazinourile fără licență. De regulă, acestea dispar în câteva luni – nu ai vrea să dedici timp și mai ales atenție unui astfel de cazinou. Mai devreme sau mai târziu, organele legislative intervin și rezolvă problema – dar nu și problemele cu potențialele furturi și infracțiuni pe care le întâmpină utilizatorii.

ONJN nu își asumă niciun fel de responsabilitate pentru fondurile și datele personale ale clienților oferite către cazinouri online fără licență. Aceste platforme pot fi considerate clandestine – ele nu respectă niciun fel de regulă, nu plătesc taxe la stat, implicit nu răspund în fața legii.

Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl poți face atunci când ești în căutarea unui nou cazinou online pentru un plus de distracție este să verifici și lista de cazinouri licențiate a ONJN – funcția de căutare îți permite să verifici cazinoul găsit de tine foarte ușor.

Pe lângă jucatul în mod responsabil este la fel de important să joci și sigur!

sursă foto: comunicat/unsplash.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax