Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

3 septembrie: Competiția de ciclism Alba Carolina Bike Race, ediția a doua, la Alba Iulia. Detalii despre trasee și înscrieri

Publicat

Cea de-a doua ediție a concursului de ciclism Alba Carolina Bike Race va avea loc la Alba Iulia, pe 3 septembrie 2022. Organizatorii au pregătit patru trasee: un traseu de 5 km pentru copii și alte trei trasee de 25 km, 35 km și 63 km, cu diferite grade de dificultate. Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia – Inuri – Mamut.

Competiția Alba Carolina Bike Race este un proiect al Asociației Biciclim Alba în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și se adresează iubitorilor de ciclism montan (MTB). Scopul acestui concurs este de a promova Alba Iulia și împrejurimile orașului dar și încurajarea unei vieți active prin sport sau activități în natură. Nu în ultimul rând se dorește conștientizarea și implicarea comunității în acțiuni de ecologizare a zonelor de desfășurare a concursului și nu numai.

„Prin organizarea acestei competiții, aflată la a doua editie, dorim să atragem, ca parteneri, toate instituțiile locale și județene care au competențe în acest sens dar și parteneri privați care să susțină proiectul nostru.

La prima ediție a concursului Alba Carolina Bike Race am avut peste 350 de concurenți din toată țara pe traseele de MTB și peste 200 de copii, cu toții încântați de organizarea de excepție a concursului și activităților adiacente”, au transmis reprezentanții organizatorilor.

Evenimentul este deschis oricărui ciclist, indiferent de vârstă, profesionist sau amator care are un minim de experiență, o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut.

Alba Carolina Bike Race este o competiție de ciclism cross country, care se va desfășura în cadrul unui eveniment maraton pe data de 3 septembrie 2022, cu plecare din Alba Iulia mai precis din Piața Cetății și va parcurge mai multe localități din regiune pe o distanță de aproximativ 65 km.

Acțiunea de ecologizare și marcare a traseelor se va desfășura pe o perioada de 60 zile înaintea concursului, prin implicarea comunității locale și a membrilor Asociației Biciclim Alba, acțiune care va continua și după concurs pentru curățarea traseului de eventuale resturi și pentru strângerea marcajelor.

Trasee

Concursul se va desfășura pe 4 trasee: de 5 km, 25 km , 35 km respectiv 63 km, cu diferite grade de dificultate.

Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia – Inuri – Mamut.

Traseul 1

 • Distanța: 5 km
 • Nivel: începător
 • Copii amatori < 15 ani
 • Start Piața Cetății – Hotel Cetate – 4 ture

Traseul 2:

 • Distanța: 22 km / Diferența de nivel: 628 m
 • Nivel: începător/mediu
 • Copii 10-18 ani
 • Open feminin >18 ani
 • Open masculin >18 ani
 • Start Piața Cetății – Strada Unirii – Str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Gheorghe Pop de Băsesti – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – pista ciclabilă – Mamut – Zona poligon – Str. Molidului – Str. Lalelelor – Str. Gladiolelor – str. Gheorghe Pop de Băsești – Bd. 1 Decembrie 1918 – Str. Mihai Viteazul – str. Unirii – Finish Piața Cetății

Traseul 3:

 • Distanța: 35 km / Diferența de nivel: 1.153 m
 • Nivel: mediu/avansat
 • Feminin / masculin < 18 ani
 • Feminin / masculin – 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, >50 ani
 • Start Piața Cetății – Strada Unirii – Str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Gheorghe Pop de Băsești – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă –zona Mamut – Crișeni – coborare Criseni – Pâclisa – Mamut – pista ciclabilă – Zona poligon – Str. Molidului – Str. Lalelelor – Str. Gladiolelor – str. Gheorghe Pop de Băsești – Bd. 1 Decembrie 1918 –  Str. Mihai Viteazul – str. Unirii – Finish Piața Cetății

Traseul 4:

 • Distanța: 60 km / Diferența de nivel: 2.160 m
 • Nivel: avansat
 • Feminin / masculin < 18 ani
 • Feminin / masculin – 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, >50 ani
 • Start Piața Cetății – Strada Unirii – Str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Gheorghe Pop de Băsești – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă –zona Mamut – Crișeni – Stăuini – Inuri – Hategana – Valea Vințului – Laz – Releu Inuri – Mamut – pista ciclabilă Mamut – zona Poligon – Str. Molidului – Str. Lalelelor – str. Gladiolelor – str. Gheorghe Pop de Băsești – Bd. 1 Decembrie 1918 – Str. Mihai Viteazul – str. Unirii – Finish Piața Cetății

Înscrierile se efectuează doar on-line și sunt deschise până la data de 1 septembrie 2022 în limita locurilor disponibile (700 de participanți). Cei care se înscriu până în data de 7 iulie beneficiază de tariful redus și de tricoul tehnic de ciclism inclus în pachet.

Detalii și înscrieri – www.biciclim.ro

Pachetele de concurs se pot ridica de la start (Piața Cetății) începând cu data de 2 septembrie 2022 orele 19:00 și în ziua concursului începând cu orele 08:00 – 10:00.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Analist economic: Rata la un credit de 250.000 de lei, luat pe 30 de ani, se va dubla. ”Ne așteaptă o primăvară foarte scumpă”

Publicat

Ratele vor crește foarte mult în perioada următoare, spune analistul financiar Adrian Negrescu. Acesta a comentat, într-un interviu pentru Europa Liberă, creșterea ROBOR, majorarea dobânzii cheie de către BNR și creșterea inflației. 

De asemenea, a oferit și un exemplu legat de modul în care vor crește ratele. 

”Majorarea dobânzii cheie cu un punct procentual va duce la o creștere a indicelui ROBOR cu unul până la două puncte procentuale și a IRCC-ului, probabil din toamnă, cu un asemenea nivel.

Ne așteptăm la un ROBOR de 7-8% e luna viitoare și la un IRCC de peste 5% undeva în luna octombrie.

Asta va însemna că, de exemplu, rata la un credit imobiliar de 250.000 de lei luat pe 30 de ani va ajunge undeva la 2.600 de lei, în condițiile în care anul trecut rata era de 1.350-1.400 de lei.

Putem vorbi de o dublare a ratelor în viitor. Acum, pentru același credit, rata este deja de 2.200 de lei, deci cu aproape 1.000 de lei mai mare față de anul trecut.

Ne așteaptă, din păcate, o primăvară a anului 2023 extrem de scumpă, mai scumpă decât cea din din acest an pentru că prin compensarea facturilor la energie și gaze nu am făcut altceva decât să ascundem gunoiul sub preș” a spus acesta pentru Europa Liberă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Secțiile de Neonatologie și Ginecologie de la Spitalul din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate. Lucrările propuse

Publicat

Secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate. Reprezentanții unității medicale au lansat marți o licitație pentru servicii de proiectare. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat marți, 5 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare – elaborare proiect tehnic + detalii de execuție pentru proiectul „Modernizare și dotare Secția Neonatologie și Secția Obstetrică Ginecologie”.

Valoarea totală a serviciilor este estimată la 136.592,44 de lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, secțiile propuse pentru modernizare și dotare se află la etajul 2 din corpurile A – B. Cele două secții sunt, în cea mai mare parte, din punct de vedere al finisajelor interioare și al instalațiilor, la nivelul de la darea în folosință a spitalului, în anul 1973.

Până în acest moment, secțiile respective au beneficiat doar de reparații locale curente, astfel încât spațiile actuale nu se ridică la nivelul corespunzător de calitate și siguranță din punct de vedere sanitar, respectiv de asigurarea circuitelor funcționale în cadrul secțiilor.

Se impune astfel refacerea integrală a finisajelor și instalațiilor acestora, pentru creșterea gradului de confort al pacienților, reducerea costurilor în exploatare a spitalului cât și pentru încadrarea unității spitalicești în normele tehnice actuale din punct de vedere sanitar.

Potrivit documentației, se propun următoarele:

 • realizarea de spații în conformitate cu noile cerințe din punct de vedere sanitar și medical, în vederea asigurării unui circuit sanitar corespunzător între funcțiunile secției medicale
 • înlocuirea integrală a instalațiilor interioare (sanitare, termice, electrice, fluide medicale, etc.)
 • realizarea de sisteme noi de instalații pentru semnalizare, detecție și stingere incendiu
 • lucrări de înlocuire integrală a tâmplăriei interioare, respectiv uși metalice medicale pentru spațiile medicale și tâmplărie din aluminiu cu panel pentru spațiile anexe (grupuri sanitare comune, depozite, deșeuri, s.a.)
 • refacerea integrală a finisajelor interioare cu materiale corespunzătoare din punct de vedere sanitar și medical, respectiv zugrăveli sanitare antimicrobiene la pereți și tavane, faianță la pereți (băi și grupuri sanitare), gresie și covor PVC pentru spațiile sanitare, la pardoseli

Din punct de vedere al instalațiilor, se impune:

 • înlocuirea completă a instalațiilor interioare (electrice, sanitare, termice, fluide medicale)
 • realizarea instalațiilor de ventilare / climatizare
 • realizarea de instalații noi de detecție, semnalizare și stingere incendiu
 • realizarea de instalații de semnalizare și apelare asistente

Din punct de vedere constructiv:

Pentru asigurarea unor circuite funcționale corespunzătoare se impune realizarea locală a unor recompartimentări interioare nestructurale, respectiv realizarea unor goluri nou propuse în elementele structurale (diafragme din beton armat monolit), care se vor rigidiza prin realizarea unor cămăsuieli din beton armat monolit.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) ANUNȚ PUBLIC privind decizia etapei de încadrare SC BOSCH AUTOMOTIVE SRL, Blaj

Publicat

SC BOSCH AUTOMOTIVE SRL, Blaj, titular al proiectului ”Montare Sisteme de Panouri Fotovoltaice”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul, ”Montare Sisteme de Panouri Fotovoltaice”  propus a fi amplasat pe acoperisul cladirii BljP 110, str.Aurel Vlaicu, nr.2, Blaj.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Alba, din Alba Iulia str. Lalelelor nr. 7B, în zilele de luni – joi, între orele 09.00 – 14.00 si vineri intre orele 09.00 – 13.00, precum și la următoarea adresă de internet apmab.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: A început amenajarea unui skate park la Aiud. Spații de agrement cu dotări de ultimă oră și WIFI

Publicat

Municipiul Aiud va avea un skate park, grație unui proiect european obținut de primărie, în valoare de 6,8 milioane de lei. 

”Iubitorii de skate ne-au solicitat în repetate rânduri amenajarea unui Skate Park la Aiud, cu piste și rampe specifice, iar noi ne bucurăm să le comunicăm faptul că pe strada Avram Iancu (zona fostului cartodrom) se pregătește peretele de rezistență a pistei de skateboard, iar în paralel, au fost comandate elementele care țin de amenajarea skate parkului” au transmis reprezentanții primăriei.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, iar în cadrul acestuia vor fi amenajate două zone de agrement în municipiul Aiud – pe str. Avram Iancu și pe str. Ecaterina Varga.

Suprafața zonelor verzi din municipiul Aiud va crește cu 1,3 hectare, mai spun reprezentanții primăriei.

Vor fi create spații publice de agrement și recreere dotate într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg și celui cu dizabilități diverse, cu următoarele categorii de mobilier urban: suporți pentru biciclete, cișmele de apă potabilă, ecran de proiecție, zona de labirint, pistă pentru role, patinoar, scenă, pistă skate, pistă bicicliști, loc de joacă pentru copii, sistem artezian, bănci, WIFI etc.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și are o valoare totală de 6.870.194,26 lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax