Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

3 septembrie: Competiția de ciclism Alba Carolina Bike Race, ediția a doua, la Alba Iulia. Detalii despre trasee și înscrieri

Publicat

Cea de-a doua ediție a concursului de ciclism Alba Carolina Bike Race va avea loc la Alba Iulia, pe 3 septembrie 2022. Organizatorii au pregătit patru trasee: un traseu de 5 km pentru copii și alte trei trasee de 25 km, 35 km și 63 km, cu diferite grade de dificultate. Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia – Inuri – Mamut.

Competiția Alba Carolina Bike Race este un proiect al Asociației Biciclim Alba în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și se adresează iubitorilor de ciclism montan (MTB). Scopul acestui concurs este de a promova Alba Iulia și împrejurimile orașului dar și încurajarea unei vieți active prin sport sau activități în natură. Nu în ultimul rând se dorește conștientizarea și implicarea comunității în acțiuni de ecologizare a zonelor de desfășurare a concursului și nu numai.

„Prin organizarea acestei competiții, aflată la a doua editie, dorim să atragem, ca parteneri, toate instituțiile locale și județene care au competențe în acest sens dar și parteneri privați care să susțină proiectul nostru.

La prima ediție a concursului Alba Carolina Bike Race am avut peste 350 de concurenți din toată țara pe traseele de MTB și peste 200 de copii, cu toții încântați de organizarea de excepție a concursului și activităților adiacente”, au transmis reprezentanții organizatorilor.

Evenimentul este deschis oricărui ciclist, indiferent de vârstă, profesionist sau amator care are un minim de experiență, o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut.

Alba Carolina Bike Race este o competiție de ciclism cross country, care se va desfășura în cadrul unui eveniment maraton pe data de 3 septembrie 2022, cu plecare din Alba Iulia mai precis din Piața Cetății și va parcurge mai multe localități din regiune pe o distanță de aproximativ 65 km.

Acțiunea de ecologizare și marcare a traseelor se va desfășura pe o perioada de 60 zile înaintea concursului, prin implicarea comunității locale și a membrilor Asociației Biciclim Alba, acțiune care va continua și după concurs pentru curățarea traseului de eventuale resturi și pentru strângerea marcajelor.

Trasee

Concursul se va desfășura pe 4 trasee: de 5 km, 25 km , 35 km respectiv 63 km, cu diferite grade de dificultate.

Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia – Inuri – Mamut.

Traseul 1

  • Distanța: 5 km
  • Nivel: începător
  • Copii amatori < 15 ani
  • Start Piața Cetății – Hotel Cetate – 4 ture

Traseul 2:

  • Distanța: 22 km / Diferența de nivel: 628 m
  • Nivel: începător/mediu
  • Copii 10-18 ani
  • Open feminin >18 ani
  • Open masculin >18 ani
  • Start Piața Cetății – Strada Unirii – Str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Gheorghe Pop de Băsesti – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – pista ciclabilă – Mamut – Zona poligon – Str. Molidului – Str. Lalelelor – Str. Gladiolelor – str. Gheorghe Pop de Băsești – Bd. 1 Decembrie 1918 – Str. Mihai Viteazul – str. Unirii – Finish Piața Cetății

Traseul 3:

  • Distanța: 35 km / Diferența de nivel: 1.153 m
  • Nivel: mediu/avansat
  • Feminin / masculin < 18 ani
  • Feminin / masculin – 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, >50 ani
  • Start Piața Cetății – Strada Unirii – Str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Gheorghe Pop de Băsești – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă –zona Mamut – Crișeni – coborare Criseni – Pâclisa – Mamut – pista ciclabilă – Zona poligon – Str. Molidului – Str. Lalelelor – Str. Gladiolelor – str. Gheorghe Pop de Băsești – Bd. 1 Decembrie 1918 –  Str. Mihai Viteazul – str. Unirii – Finish Piața Cetății

Traseul 4:

  • Distanța: 60 km / Diferența de nivel: 2.160 m
  • Nivel: avansat
  • Feminin / masculin < 18 ani
  • Feminin / masculin – 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, >50 ani
  • Start Piața Cetății – Strada Unirii – Str. Mihai Viteazul – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Gheorghe Pop de Băsești – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă –zona Mamut – Crișeni – Stăuini – Inuri – Hategana – Valea Vințului – Laz – Releu Inuri – Mamut – pista ciclabilă Mamut – zona Poligon – Str. Molidului – Str. Lalelelor – str. Gladiolelor – str. Gheorghe Pop de Băsești – Bd. 1 Decembrie 1918 – Str. Mihai Viteazul – str. Unirii – Finish Piața Cetății

Înscrierile se efectuează doar on-line și sunt deschise până la data de 1 septembrie 2022 în limita locurilor disponibile (700 de participanți). Cei care se înscriu până în data de 7 iulie beneficiază de tariful redus și de tricoul tehnic de ciclism inclus în pachet.

Detalii și înscrieri – www.biciclim.ro

Pachetele de concurs se pot ridica de la start (Piața Cetății) începând cu data de 2 septembrie 2022 orele 19:00 și în ziua concursului începând cu orele 08:00 – 10:00.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax