Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

30 iulie: „Asemănări aparente”, expoziţie de artă plastică la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Lucrări semnate de Anca Sas şi Maria Tabarcea

Publicat

Miercuri, 30 iulie, de la ora 17.00, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia găzduieşte o expoziţie de artă plastică semnată de Anca Sas, o tânără artistă din Cealaltă Capitală şi Maria Tabarcea din Bucureşti. Cele două nu sunt la prima expoziţie, participând cu lucrări şi la alte evenimente organizate la Alba Iulia şi Aiud.

Prezentarea expoziţiei “Asemănări aparente” este asigurată de Doina Hendre Biro, responsabil Aspecte Ştiinţifice şi Culturale de la Biblioteca Batthyaneum, conferenţiar univ. dr. Rodica Chira, Gabriel Rustoiu, director general la Muzeul Naţional al Unirii şi Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud.

Organizatori sunt Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Fundaţia “Inter-Art” Aiud şi Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.

Anca Sas (17 ani) a reuşit să-l impresioneze pe caricaturistul Ștefan Popa Popas, la Festivalul Internațional de Umor de la Aiud din 2013.

”Îi cer lui Anca Sas îngăduința și să primească scuzele mele că fac parte din acea generație care conduce această țară și că această generație nu a fost capabilă să vă creeze condiții normale de creație, de liniște, condiții economice. Cu părere de rău trebuie să spun că nu doresc ca ea să fie un viitor artist dezamăgit într-o țară săracă. Cel puțin cât mai existăm noi și mai organizăm festivaluri, normal că o să avem grijă de ea și de talentele care apar. Îi urez viață lungă, putere de muncă, deoarece toate celelalte le are”, declara maestrul anul trecut.

Anca Sas este elevă la Liceul de Arte din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate