Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

30 pentru maxim 5 locuri: PSD se face că ”deschide ușile” pentru oameni noi ca să-și asigure ”eligibilii” din lista pentru Consiliul Local Alba Iulia


Publicat

13007334_248265455523629_8196522171662977610_nÎntr-o încercare de a reîmprospăta partidul, PSD Alba a apelat la o strategie cel puțin ciudată. Astfel liderii organizației au organizat un „concurs” de selecție a albaiulienilor care vor să se afle pe lista candidaților la Consiliu Local din partea partidului. Un număr 30 de oameni, printre care se află și membri de partid, s-au arătat interesați de un post de consilier și și-au depus dosarele de canditat la sediu. Pentru a întocmi lista finală și locul fiecăruia pe ea, PSD face un fel de alegeri interne în care cetățenii sunt invitați la sediul partidului pentru a-și exprima votul pentru candidații din listă. Alegerile au început sâmbătă dimineață la ora 8,00 și se încheie la ora 20,00.

 

După ce au tot amânat să anunțe candidații pentru alegerile locale, acum, PSD Alba încercă să întocmească o listă pentru Consiliul Local Alba Iulia apelând la o strategie prin care vor să arate electoratului că organizația din Alba este deschisă la oameni noi. După patru ani, din care trei s-a aflat la Putere, cu o lună înainte de alegeri, PSD Alba și-a deschis ”porțile” și vrea să arate electoratului că ușa partidului este deschisă pentru orice cetățean al orașului. După plecarea din partid a lui Ovidiu Jidveian, umilit de-a dreptul de conducerea partidului, PSD s-a trezit din beția puterii și a intrat într-un așa zis proces de reorganizare. O reformă internă făcută pe genunchi, în al 12- lea ceas, după ce ”dinozaurii” din organizația condusă de Dîrzu  și-au dat seama că trebuie să facă un pas înapoi și să lase loc noii generații de politicieni considerată de neînlocuit în partid doar atunci când trebuiau lipite afișe sau se organizau marșuri, mitinguri, chermeze pentru pensionari și alte acțiuni de stradă.

Așa s-a ajuns ca PSD să facă  o așa zisă „Lista a Albaiulienilor”, un proiect prin care fiecare cetățean era invitat să se înscrie pentru un post în Consiliul Local Alba Iulia. Pe lista finală, care este supusă la vot sâmbătă, nu se află doar cetățenii care și-au trimis dosarul, ci și actuali consilieri locali sau alți membri de partid. Șefii PSD spun că în listă se regăsesc aproximativ 30% oameni noi în politică, mare parte cu adeziuni noi la partid sau care încă nu au devenit membri. Până la ora 10,00 au votat în jur de 70 de persoane, din care jumătate nu au adeziuni semnate la partid. Pesediștii mai spun că 38% din lista consilierilor sunt tineri.. Aceștia nu au precizat câți dintre oamenii noi veniți să se înscrie în cursa pentru Consiliul Local Alba Iulia au locuri eligibile în lista PSD, cifre pe care șefii organizației le cunosc  în urma sondajelor pe care partidul le-a făcut pentru fiecare oraș din județ și în special pentru Alba Iulia. La această dată în CL Alba Iulia PSD deține doar cinci  din cele 21 de locuri din Consiliul Local și este puțin probabil să poată obține mai multe. În aceste condiții, este posibil ca niciun cetățean albaiulian dintre cei înscriși și care nu este membru de partid să se regăsească  în primele cinci locuri din listă.

În fruntea listei candidaților PSD la CL Alba Iulia nu au cum să nu se regăsească Horațiu Clepan, Bogdan Medrea, Vasile Crișan actuali conilieri locali și membrii de vază în conducerea organizației. Astfel doar două locuri vor mai rămâne disponibile pentru ”noii veniți”.

Așa cum arată calculele ”eligibilității” pe liste, este evident că acțiunea denumită pompos ” LISTA ALBAIULIENILOR” este doar o strategie populistă de promovare electorală, prin care vechea gardă pesedistă urmărește să își asigure cele câteva locuri deținute în Consiliul Local Alba Iulia. Mai jos vă prezentăm lista celor înscriși în cursa internă pentru CL Alba Iulia.

 

13014982_220797328292415_449890570_n

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. DAN

  marți, 19.04.2016 at 22:13

  Doamna Risteiu este sotia domnului Risteiu de la RAR ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Fiecare școală ar putea decide cum va începe cursurile, în toamnă. Soluții pentru întoarcerea elevilor la ore

Publicat

Unităţile de învăţământ din țară ar putea decide singure cum vor începe, la toamnă, anul şcolar, în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus: tradiţional, cu toţi copiii prezenţi în clasă, online, sau hibrid.

Din toamnă, şcolile ar putea primi „mână liberă” că să decidă cum vor începe noul an. Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie „se ia în calcul și o astfel de variantă, să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ”.

Astfel, în funcție de situația epidemiologică din zona în care funcționează, fiecare școală va stabili cum va începe anul școlar.

Inspectorii şcolari, directorii, experţii în Educaţie şi asociaţiile de părinţi spun că o astfel de decizie ar fi binevenită şi că Ministerul Educaţiei nu poate aplica un singur scenariu pentru câteva mii de şcoli.

sursa: digi24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sportului: Luăm în calcul reluarea unor competiții desfășurate în spații închise. Ce sporturi sunt vizate

Publicat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că ia în calcul reluarea unor competiții sportive în cazul sporturilor care se desfășoară în spații închise.

Anunțul a fost făcut după o întrevedere a ministrului cu reprezentanții următoarelor federații sportive: FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob şi Sanie, FR Nataţie şi FR Canotaj, informează Agerpres.

Reprezentanţi acestor sporturi vor discuta, împreună cu Ionuț Stroe, cu oficialii INSP şi Ministerul Sănătăţii, în legătură cu acest subiect.

„Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, şahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanţarea între participanţi sau alte măsuri de protecţie, astfel încât să minimizăm riscul de infectare”, a spus Stroe.

„Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federaţiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiţii, cu ce probleme se confruntă şi în ce fel poate MTS să ofere asistenţă. O veste importantă pentru sporturile care se desfăşoară în spaţii închise este că luăm în calcul reluarea competiţiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii”, a mai declarat ministrul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Drumurile județene din Alba intră în revizia de vară. Reparațiile și întreținerea costă peste 20 de milioane de lei

Publicat

DJ 107 A Vurpar Paclisa (14) asfalt drum

Consiliul Județean Alba alocă peste 20 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene aflate în administrare. Printre categoriile lucrări se numără asfaltarea, plombarea sau pietruirea drumurilor, curățirea și repararea șanțurilor și rigolelor, întreținerea podurilor și podețelor, aducerea la profil a acostamentelor și aducerea la cotă a căminelor de vizitare. 

Consiliul Județean Alba a lansat marți, 14 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară pe drumurile județene.

Valoarea totală estimată este de 20.673.546,22 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, acordul cadru de lucrări „Întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene din Alba” cuprinde categorii de lucrări de întreținere curentă și periodică conform Normativului privind întreținerea și repararea drumurilor publice și anume:

 • întreținere drumuri asfaltate – plombe cu frezare și așternere manuală
 • întreținere curentă drumuri pietruite prin scarificare și reprofilare
 • întreținere curentă drumuri pietruite prin scarificare, reprofilare și adaos de material pietros (500.000 mp)
 • tratarea burdușirilor / îmbrăcăminți asfaltice (20.000 mp)
 • aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală și mecanică (300.000 mp)
 • aducerea la profil a acostamentelor și completare cu balast (10.000 mp)
 • întreținerea platformei drumului (863 mc)
 • asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor, canalelor de scurgere (300 km)
 • asigurarea scurgerii apelor prin reparații șanțuri betonate (200 m)
 • asigurarea scurgerii apelor – rigolă prefabricată nouă (100 m)
 • covoare bituminoase cu mixtură asfaltică Ba16 – 4 cm (20 km)
 • strat de uzură din binder BAD20 – 6 cm (3 km)
 • siguranță rutieră (parapet metalic)
 • șanțuri și rigole pavate, betonate
 • ziduri de sprijin și de căptușire (100 m)
 • amenajare platformă cântărire (2 buc.)
 • întreținerea periodică a drumurilor pietruite (5 km)
 • întreținere podețe tubulare (10 buc. D = 800 mm, 5 buc. D = 1000 mm)
 • întreținere poduri beton (10 buc.)
 • aducerea la cotă a căminelor de vizitare, capac și rame beton (150 buc. refolosite, 5 buc. noi)

Vezi AICI cantitățile minime / maxime aferente acordului. 

Vezi AICI LISTA drumurilor județene adminstrate de Consiliul Județean Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

STAREA de ALERTĂ, PRELUNGITĂ până la jumătatea lunii august. Măsurile propuse pentru următoarea perioadă

Publicat

Guvernul Orban adoptă miercuri hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România. Propunerile privind măsurile în vigoare pentru următoarea perioadă au fost stabilite în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

UPDATE: Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, proiectul de hotărâre a fost aprobat în cadrul CNSU și urmează să fie supus spre aprobare proiectul de hotărâre de Guvern. „Practic nu introducem nicio restricție nouă, nicio măsură”, a declarat Raed Arafat.

„Păstrăm același dispozitiv, singura problemă pe care o avem, până când se aprobă legea, este că va trebui să scoatem din anexa 3 textul legat de carantinare. (…) În decizia CCR există o referire la procedurile prin care se realizează deciziile de carantinare/izolare, să nu avem niciun fel de discuție pe tema asta. Prefer să avem votarea legii, promulgarea de către președinte, publicarea în Monitorul Oficial, intrarea în vigoare și imediat să avem o ședință de Guvern pentru a reintroduce măsura izolării și carantinării”, a declarat, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban.

Actuala stare de alertă expiră în 16 iulie și este prelungită cu 30 de zile, până în 15 august (inclusiv).

Printre altele, va rămâne în vigoare obligația de a purta în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport și măsurile de distanțare socială.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care a participat și premierul Ludovic Orban și o parte dintre miniștri, că nu vor fi noi restricții, dar nici alte măsuri de relaxare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți seara că, prin noua lege a carantinării (aflată în dezbateri la Parlament, deci deocamdată fără formă finală a regulilor de carantină și izolare), pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care vor fi evaluați medical, ulterior fiind lăsați în izolare acasă.

Asimptomaticii nu vor fi retestați după 14 zile, ci doar cei care prezintă simptome. Simptomaticii vor rămâne în spital până când vor avea test negativ sau vor fi asimptomatici. Potrivit sursei citate, minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus nu vor rămâne în grija Statului, ci a rudelor de până la gradul patru.

De asemenea, românii din străinătate care vin din zonele roșii vor sta, în continuare, în carantină, iar cei care nu vor respecta carantina, vor fi amendați. Dacă vreunul dintre cei care vor încălca perioada de carantinare va infecta vreo altă persoană, prin ieșirea în public, va răspunde penal pentru fapta sa.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate