Connect with us
Publicitate

Uncategorized

31 ianuarie – termen limită pentru Declaraţiile 220 şi 010

Publicat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba informează contribuabilii că, luni, 31 ianuarie a.c., este termenul limită pentru completarea şi depunerea la Fisc a Formularului 220 „Declaraţie privind venitul estimat”. Au această obligaţie persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale care optează pentru schimbarea modului de impozitare (în sistem real sau la normă de venit) care va fi folosit în anul 2011.

Tot până la 31 ianuarie a.c., inclusiv, trebuie declarată opţiunea de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor de către contribuabilii care îndeplinesc, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent, condiţiile de exercitare a opţiunii prevăzute la art. 112 indice 1 din Codul Fiscal. Astfel, trebuie depus la unităţile teritoriale formularul 010 „Declaraţie de menţiuni pentru persoanele juridice, asociaţiile familiale şi asociaţiile fără personalitate juridică”, însoţit de balanţa de verificare la 31 decembrie 2010 şi declaraţia pe propria răspundere a contribuabililor, din care să rezulte respectarea condiţiei privind numărul de salariaţi.

Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, ca sistem opţional de impozitare pentru persoanele juridice române, a fost reintrodus începând cu 1 ianuarie 2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax