Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

31 mai-2 iunie: Festin de produse tradiţionale din Alba şi Cluj la prima ediţie a Târgului „Gustos de Transilvania”

Publicat

Aşa cum vă anunţam la începutul săptămânii, Alba Iulia va găzdui în acest an prima ediţie a târgului regional „Gustos de Transilvania”. Evenimentul care va reuni producători din Alba şi Cluj se va desfăşura în Piaţa Cetăţii în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi completat cu un concert special de muzică folclorică susţinut de artişti din mai multe regiuni ale ţării.

Vedeţi mai jos ce spun organizatorii târgului:

„După expunerea regională şi natională de care s-a bucurat în ultima perioadă municipiul Alba Iulia, tot mai mulţi organizatori de evenimente consideră Alba Iulia o destinaţie mai mult decât potrivită pentru conferinţe, congrese sau manifestări din sfera socio-culturală.

Cel mai recent exemplu îl reprezintă evenimentul Gustos de Transilvania, un eveniment cu caracter regional, având ca punct de plecare judeţul Cluj. O dovadă în plus că în această zonă perspectivele de colaborare între instituţii sunt reale şi nu intră în <coliziune> din pricina factorului politic. Odată demarate discuţiile între preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, s-au pus bazele unui parteneriat instituţional între Primăria Alba Iulia, flancată de cele două administraţii judetene: Consiliul Judeţean Cluj si Consiliul Judeţean Alba.

Evenimentul Gustos de Transilvania este un concept generos, care se ramifică pe mai multe direcţii, segmentul de bază fiind reprezentat de producătorii de produse tradiţionale, în special cele alimentare. Având la bază acest nucleu, s-au adăugat ingrediente în cantitate suficientă pentru a face din această manifestare una extrem de gustată de public, dar care răspunde şi nevoilor acestor producători. Prin promovarea şi punerea în valoare a acestui sector transilvănean, care în prezent nu duce lipsa de resurse, se direcţionează interesul consumatorului spre o comunitate de întreprinzători privati care au ales să păstreze şi să promoveze ceea ce este specific zonelor din care provin.

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii administratiei locale s-a decis ca pentru echilibrarea calendarului de evenimente şi pozitionarea acestui târg într-o zonă cu suficientă vizibilitate, data desfăşurării evenimentului să fie 31 mai – 2 iunie. Judeţul Alba va avea un nivel de reprezentare foarte solid, prin cooptarea de către Consiliul Judeţean a producătorilor tradiţionali din Asociatia Alba Transilvania şi nu numai. Primăria Alba Iulia având calitatea de gazdă, va consolida componenţa logistică a evenimentului, prin suport tehnic şi de organizare. La Alba Iulia vor fi prezenţi aproximativ 120 de producători tradiţionali şi totodată va fi pus în scena unul dintre cele mai vaste concerte de muzică folclorică, cu invitaţi din mai multe regiuni ale ţării”, se arată în comunicatul Primăriei Alba Iulia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax