Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

31 martie, termen pentru depunerea evaluărilor de clădiri, pentru impozitare. LISTA evaluatorilor din ALBA şi din ţară, publicată de ANEVAR

Publicat

chirie

cartier, alba iulia, blocuri Termenul până la care se pot efectua evaluările clădirilor pentru impozitare, pentru anul în curs, conform noului Cod fiscal, este data de 31 martie. Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) a transmis că aproape 50.000 de rapoarte de evaluare pentru impozitarea clădirilor au fost realizate de la 1 ianuarie până în prezent pentru a fi depuse la autoritățile locale din toată țara.

Potrivit reglementărilor legale, pentru cei care nu realizează rapoartele de evaluare până la data limită de 31 martie, cotele de impozitare vor fi de 2% pentru persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale, respectiv de 5% pentru persoanele juridice, indiferent de utilizarea clădirii.

Pentru plata integrală a tuturor obligaţiilor către bugetul local până la data de 31 martie, persoanele fizice beneficiază de o bonificaţie de 10% (cu excepţia taxelor pe clădiri), iar persoanele juridice de o bonificaţie de 5% la impozitul pe teren şi mijloace de transport.

De la 1 ianuarie, au fost înregistrate 49.375 de rapoarte de evaluare în Baza de Informaţii Fiscale (BIF), reprezentând 78.118 de clădiri. Toţi evaluatorii autorizaţi din România trebuie să înregistreze în BIF rapoartele de evaluare pe care le realizează pentru stabilirea valorii impozabile a clădirilor, conform standardului referitor la evaluarea pentru impozitarea clădirilor, care a intrat în vigoare la 31 decembrie 2015.

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România a publicat pe site-ul propriu lista evaluatorilor autorizați care și-au manifestat disponibilitatea de a efectua acest tip de rapoarte de evaluare. Reprezentanții ANEVAR au transmis că lista va fi actualizată zilnic, pe măsură ce vor primi acordurile membrilor săi.

Astfel, până în data de 10 martie, în județul Alba erau înscriși 20 de evaluatori autorizați, dintre care 17 sunt în Alba Iulia. 

Potrivit datelor ANEVAR, de la începutul anului, 68 la sută dintre rapoarte au fost realizate pentru persoane fizice şi 32 la sută pentru persoane juridice. În ceea ce priveşte numărul de clădiri, 53 la sută dintre cele evaluate aparţin persoanelor fizice şi 47 la sută persoanelor juridice.

sursa: zf.ro, anevar.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax