Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

3,2 candidaţi pe loc la Medicină, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

Publicat

Examenul de admitere la studiile de licenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc duminică, 23 iulie. Anul acesta cea mai căutată specializare a fost Medicina, cu 3,2 candidaţi pe loc.

„Au concurat 1.567 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 370 de locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Medicina – cu 3,2 candidaţi pe un loc la buget şi Radiologia şi Imagistica – cu 3,1 candidaţi pe un loc bugetat.

La Tehnică Dentară concurenţa a fost de 1,8 candidaţi pe un loc bugetat, iar la programele de studii Asistenţă Medicală Generală şi Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare medicală concurenţa a fost de 1,7 candidaţi pe un loc fără taxă.

În total, la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.308 candidaţi, iar la Facultăţile de Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris 180, respectiv 78 candidaţi”, au transmis într-un comunicat reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Admitere la medicină la Cluj: proba pentru examen

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

La programele de studii Medicină, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală şi Tehnică Dentară, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Farmacie, cea mai mare notă a fost 9,91, iar la Medicină Dentară, 9,79. La programul de studiu Medicină, cinci candidaţi au fost admişi fără concurs, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

„A fost un examen dificil pentru că avem un grad de exigenţă crescut, din dorinţa de a ne selecta cei mai buni candidaţi. La universitatea noastră, toate întrebările sunt la prima vedere, diferit faţă de restul universităţilor medicale din ţară. Această selecţie riguroasă îşi arată roadele nu numai pe parcursul facultăţii, dar mai ales la sfârşitul acesteia când absolvenţii noştri au, an de an, cele mai bune rezultate la concursul naţional de rezidenţiat.

În acest an am avut tineri candidaţi foarte bine pregătiţi, dintre care unii au trecut examenul cu notă maximă, lucru foarte rar la un examen atât de dificil şi mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătăţii rămâne ridicat”, a transmis rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Rezultate UMF Cluj

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afişate la avizierele de la rectorat, situat pe str. Victor Babeş nr. 8.

Medicină

Medicină Dentară

 

Farmacie

Asistență medicală generală

Balneofiziokinetoterapie și recuperare

Radiologie și imagistică

Tehnică dentară

Nutriție și dietetică

 

Contestații la notă

Contestaţiile la notă se vor transmite în format electronic, cu semnătură olograf, în atenţia Comisiei Centrale, la adresa de email: , în data de 24 iulie 2023 în intervalul orar 9:00-13:00.

Formularul de contestație la notă poate fi descărcat accesând acest link: Formular Contestatie Nota Admitere UMF

Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa în data de 25 iulie, iar candidaţii declaraţi admişi îşi vor putea confirma locul în perioada 28 iulie – 11 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax