Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

4 – 8 iulie, la Luncile Prigoanei: Studenți din toată țara se întrunesc pentru a-i instrui pe viitorii lideri ai Mișcării Studențești

Publicat

În perioada 4-8 Iulie, în județul Alba se desfășoară Next Jr., proiect tradițional al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) organizat anul acesta de Liga Studenților din Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia (LSUA). Participanții, peste 50 de studenți veniți din toate colțurile țării, vor face cunoștință cu ceea ce înseamnă Mișcarea Studențească din România, participând la training-uri și discuții organizate la tabăra de la Luncile Prigoanei.

„Mișcarea studențească este lupta organizațiilor studențești pentru reprezentarea drepturilor studenților  din România la nivel de universități, la nivel local, național și internațional. Timp de patru zile, de joi până duminică, în tabăra de la Luncile Prigoanei, vor avea loc dezbateri, training-uri și discuții între reprezentanții organizațiilor studențești din România pe tema Mișcării Studențești. La eveniment sunt așteptate să participe în jur de 80 de persoane”, a explicat Janeta Corina Lăpăduș, președinte LSUA.

Next ANOSR este un program care se desfăşoară în fiecare an, care ca principal obiectiv asigurarea continuităţii în organizațiile studențești și care se adresează coordonatorilor de resurse umane, respectiv bobocilor din organizațiile studențești. Next Jr. este a doua etapă a programului iar participanții sunt boboci ai organizațiilor studențești membre  ANOSR. Pe parcursul evenimentului, ei vor participa la dezbateri, workshop-uri pe tema reprezentării studențești și nu în ultimul rând, activități de teambuilding.

„Sperăm ca participanții de anul acesta să aibă o experiență la fel de plăcută ca și cea din anii anteriori, că își vor aminti cu drag de Alba Iulia și vor pleca cu un bagaj încărcat de cunoștințe utile organizațiilor lor”, a declarat Janeta Corina Lăpăduș, președinte LSUA.

„Asigurarea continuității în organizațiile studențești este deosebit de importantă în contextul în care generațiile de studenți sunt foarte fluctuante, un student implicandu-se în medie aproximativ 2 ani într-o organizație studențească. E foarte important ca membrii organizațiilor să cunoască Mișcarea Studențească și să poată transmite cunoștințele lor tuturor membrilor. Le mulțumim încă o dată colegilor de la LSUA pentru eforturile depuse în organizarea evenimentului de anul acesta.” – Brîndușa Lungu, Vicepreședinte Relații Publice ANOSR.

Ediția de anul acesta se desfășoară cu sprijinul Primăriei Sebeș, al Consiliului Județean Alba Iulia și al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax