Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

4 IUNIE: Claudiu Bleonț, în spectacolul „Novecento”, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Publicat

Cunoscutul actor Claudiu Bleonț ajunge în data de 4 iunie la Alba Iulia cu piesa „Novecento”. Opera tratează viaţa romanţată a unui mare muzician (jazz), Danny Boodmann T.D. Lemon, supranumit ”Novecento”. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, de la ora 20.00.

Claudiu Bleonţ joacă rolul naratorului, al muzicianului, interpretează practic toate rolurile din piesă, dovedind ample posibilităţi de exprimare, mai mult, de întrupare a unui personaj.

Acţiunea se desfăşoară într-un decor minimalist, avându-l ca pilon pe Claudiu Bleonţ, care reuşeşete, cu măiestrie, să interpreteze toate rolurile personajelor, încercând să întrupeze fantastica poveste a celui mai mare cântăreţ de jazz din lume, pianistul Danny Boodmann TD Lemon (Novecento). Acesta îşi petrece întreaga viaţă la bordul vaporului de croazieră ”Virginian”.

Regizoarea a creat, pe scenă, un microunivers în care personajul pare a-şi duce existenţa pe mări şi oceane, fără a lua, vreodată, contact cu uscatul, idealul său rămânând, pentru totdeauna, jazzul şi pianul la care cântă fascinant.

Spectacolul este astfel făcut încât să ne poată induce, prin intermediul jocului şi al rostirii actorului, imaginea oceanului albastru, a vaporului alb, pe ”Novecento” cântând la pianul negru, lucios, războiul gri, dinamita roşie…

Imaginile se succed filmic în mintea spectatorului. Fiecare se poate regăsi în gândurile, temerile sau revelaţiile lui ”Novecento”. Ciudata poveste a vieţii unui om care nu părăseşte niciodată vaporul este redată simplu, direct, prin glasul şi muzica pianistului. Se transmite publicului ideea că nu este neapărat necesar să trăieşti într-o lume imensă pentru a fi genial, ci trebuie doar să faci ceea ce ştii mai bine, evitând şabloanele şi falsele valori, care, adeseori, devin, pentru cei mai mulţi dintre noi, modele de urmat.

Biletele se găsesc la agenţia sălii de spectacol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax