Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

4 mai, Ziua Internațională a Pompierilor. „Astăzi este un prilej de a ne aminti de pompierii care au murit la datorie”

Publicat

Ziua Internațională a Pompierilor se sărbătorește anual în data de 4 mai.

Sărbătoarea a fost instituită pe 4 ianuarie 1999, după decesul a cinci pompieri în circumstanțe tragice într-un incendiu de pădure din Australia. Data de 4 mai are și o conotație tradițională pentru pompierii din multe țări europene, întrucât în această zi este serbat Sfântul Florian, protectorul pompierilor.

„Cei 5 pompieri au fost trimiși să stingă un incendiu de pădure, când o schimbare bruscă a vântului a dus flăcările în drumul camionului de intervenție. Din nefericire, aceștia nu au mai putut face nimic, iar flăcările violente au dus la decesul acestora.

Astăzi, de asemenea, este un prilej de a ne aminti de pompierii care au murit în timp ce serveau comunitatea noastră sau de cei care îşi dedică viaţa pentru a proteja siguranţa tuturor.

În acelaşi timp, este o ocazie de a ne arăta sprijinul şi aprecierea faţă de pompierii din întreaga lume care continuă să protejeze pe oricine se afla în pericol, ori de câte ori este nevoie”, transmite ISU Alba într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax