Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

4 martie: „Demain”, cel mai bun documentar al anului 2016, prezentat la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Asociaţia „Forum Apulum” reia în 2018 seria de evenimente „Proiecţii cu reflecţii” în 4 martie, de la ora 18.00 în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. În atenţia publicului albaiulian este adus documentarul „Demain”/„Ziua de Mâine”, produs în Franţa, în anul 2015, regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent, care a inaugurat Conferinţa pentru climă a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, iar în 2016 a obţinut premiul César pentru cel mai bun film documentar.

 

Intrarea la acest eveniment este GRATUITĂ.

„Demain”/„Ziua de Mâine”

Cyril Dion ţi Mélanie Laurent|Franţa|2015|118 minute

Limba vorbită: Franceză şi Engleză | Subtitrare în limba Română

„Demain”/„Ziua de Mâine” este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunţă o prăbuşire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârşitul condiţiilor de viaţă stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion şi Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, pleacă în 10 ţări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare. În timpul călătoriei, ei întâlnesc pionierii ce reinventează agricultura, energia, economia, democraţia şi educaţia.

„Niciodată un studiu n-a avut un astfel de efect asupra mea. Propriul meu colaps întâlnea prăbuşirea planificată a societăţii. Mi-am spus că era timpul să fac ceea ce a contat cel mai mult pentru mine şi să pun acest film pe picioare”, spune Cyril Dion, regizor şi producător.

„Am citit studiul în timp ce eram însărcinată, eram în stare de şoc, mi-am petrecut ziua plângând şi l-am blestemat pe Cyril că m-a aruncat într-o astfel de disperare. Până la descoperirea acestui studiu, era vorba «doar» să facem un film pozitiv. Dintr-odată, a devenit un film necesar, iar acest lucru a fost un motor formidabil. În viaţa mea ca actriţă, am avut multe de făcut şi am anulat multe dintre ele, să mă pot implica pe deplin”, spune Mélanie Laurent, în cadrul unui interviu.

Proiecţia va fi urmată de o dezbatere pe soluţii la probleme globale alături de 3 invitaţi:

Dorin Fleşeriu – antreprenor pasionat de tehnologie cu investiţii într-o companie ce oferă soluţii inteligente de încălzire, ventilaţie şi energie regenerabilă.

Elena Stoia – din partea „Asociaţiei România în tranziţie -Transition Towns”, iniţiator al proiectului „Vitamina e-N Conectare cu Natura”, permaculturist.

Ciprian Cucu – lector univ. dr. în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pasionat, printre altele, de educaţie şi economie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax