Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

4 octombrie: Ziua Internațională a Animalelor

Ziua Internațională a Animalelor

Publicat

Ziua Internațională a Animalelor, sărbătorită pe 4 octombrie, este un prilej global de a reflecta asupra drepturilor și bunăstării animalelor.

Această zi încurajează respectul față de toate speciile și subliniază importanța conservării biodiversității și a mediului natural.

Organizațiile pentru protecția animalelor, adăposturile și grupurile ecologiste organizează evenimente pentru a sensibiliza publicul cu privire la cruzimea împotriva animalelor și la importanța adopțiilor responsabile.

Prin aceste acțiuni, se promovează grija pentru animale și un tratament etic față de ele.

Istoria și evoluția speciei umane este în strânsă legătură cu interacțiunea dintre aceasta și animale.

Vezi șiCamere video pentru observarea animalelor sălbatice, în Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia

De-a lungul a mii de ani contactele dintre om și animal au îmbrăcat diferite forme, precum competiția, lupta pentru supraviețuire, exploatarea sau conviețuirea.

Ziua Mondială a Animalelor: Origini

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat prima Zi Mondială a Animalelor pe 24 martie 1925 la Palatul Sporturilor⁠ din Berlin.

Peste 5.000 de persoane au participat la acest prim eveniment. Inițial, el a avut loc numai în Germania, Austria, Elveția și Cehoslovacia.

În fiecare an, Zimmermann a lucrat neobosit pentru promovarea Zilei Mondiale a Animalelor. În cele din urmă, în mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, Italia, propunerea lui de a face din 4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor, o sărbătoare universală, a fost unanim acceptată și adoptată ca rezoluție.

Astăzi, Ziua Mondială a Animalelor este un eveniment global pentru unirea mișcărilor de protecție a animalelor, condusă și sponsorizată de către Marea Britanie, prin Naturewatch Foundation creată în 2003.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate