Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

40 de milioane lei nerambursabili pentru „creșterea competitivității economice”: Vezi ce firme din Alba se dezvoltă cu bani europeni

Publicat


50 de firme din Regiunea Centru, dintre care 15 din județul Alba își vor dezvolta afacerile cu fonduri de la ADR Centru, în valoare totală de 40 milioane lei. Este vorba despre fonduri nerambursabile ce acoperă 60% din valoarea totală a proiectelor depuse de antreprenori, care vor fi folosite pentru achiziționarea de utilaje, echipamente tehnice sau software, în domenii industriale.

În această săptămână, vor fi încheiate cele 50 de contracte de finanțare, iar primele 14 au fost semnate joi, la sediul ADR Centru, de către directorul Simion Crețu și antreprenori. Printre firmele care vor primi sprijin nerambursabil se găsește și SC Albani Furniture SRL, deținută de consilierul local liberal Simone Albani.

Acestea sunt firmele din Alba care au primit fonduri nerambursabile pentru „creșterea competitivității economice”:

SC Maria Production SRL, care produce mobilă, a primit 1.018.380,33 lei, din valoarea totală a proiectului, de 1.793.150,43 lei, pentru „achiziționarea a 13 mijloace fixe – utilaje și echipamente necesare pentru modernizarea fluzului tehnologic”.

SC Lantic SRL, cu domeniul de activitate în fabricarea de hârtie, carton ondulat, ambalaje din hârtie și carton, colectarea deșeurilor nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile sortate, a primit un ajutor nerambursabil de 721.284,55 lei din valoarea totală a proiectului, de 1.287.624,06 lei, pentru „achiziționarea a trei echipamente noi”.

SC Oțeluri și Debitări SRL, cu domeniul de activitate în operațiuni de mecanică generală prin așchiere pe strung, freză, mașini de găurit, a primit ajutor nerambursabil în valoare de 826.729,58 din valoarea totală de 1.467.431,08 lei, pentru „achiziționarea a 4 utilaje (strung cu comandă numerică, și scule antrenate, freză, centru de prelucrare cu electroeroziune)”.

SC Salv Metal SRL, cu domeniul de activitate în mecanică generală și prelucrări mecanice prin așchiere, a primit 971.286,58 lei din valoarea totală a proiectului, de 1.820.945,45 lei, pentru „achiziționarea a 16 utilaje de producție noi și achiziționarea de echipamente și programe informatice”.

SC Marinex SRL ce efectuează lucrări de construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale a primit suma de 673.217,73 lei din valoarea totală a proiectului de 1.193.957,14 lei, pentru „achiziționarea a 15 utilaje și echipamente de producție”.

SC Antel SRL, cu domeniul de activitate în furnizarea ded servicii de tipografie, serigrafie și producție publicitară a primit 978.874,3 lei, din valoarea totală a proiectului, de 1.742.167,21 lei, pentru „achiziționarea unui echipament de lăcuire selectivă UV performant și o aplicație software”.

SC Albani Furniture SRL, firmă ce realizează tapițerii pentru mobilă a primit un ajutor nerambursabil de 391.456,7 lei din totalul de 696.197 lei, pentru „achiziționarea de noi echipamente”.

SC Cupaje Prod SRL, ce produce componente de motoare, a primit 450.414,45 lei din valoarea totală a proiectului, de 796.563,45 lei, pentru achiziționarea de noi echipamente și a unui soft.

SC Rosticlar SRL, ce activează în domeniul prelucrării sticlei, a primit 788.913,09 lei, din valoarea totală a proiectului, de 1.401.223,19 lei, pentru achiziționarea de noi echipamente.

SC Gini Style SRL din Cugir, ce activează în domeniul industriei textile, a primit 184.000,5 lei din valoarea totală a proiectului, de 324.163,76 lei, pentru achiziționarea de noi echipamente.

SC Monolit Junior SRL, ce efectuează lucrări de vopsitorie, zugrăveli și montări de geamuri, a primit 978.289,14 lei din valoarea totală a proiectului, de 1.732.969,61 lei, pentru achiziționarea unor echipamente tehnologice performante.

SC Nova Grup SRL, ce are ca domeniu de activitate producția industrială, a primit 1.031.387,84 lei, din valoarea totală a proiectului, de 2.131.232,34 lei, pentru achiziționarea de noi echipamente și software specializat.

SC Valger SRL, ce produce paleți, a primit 229.903,7 lei din valoarea totală a proiectului de 488.276,62 lei, pentru „linia de producție paleți”.

SC Iuly Cugir SRL, ce face lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, a primit 840.129,05 lei, din valoarea totală a proiectului, de 1.488.228,61 lei, pentru „achiziționarea de noi echipamente”.

SC Energo Impex SRL, ce are activitate în domeniul construcțiilor de instalații electrice de medie și joasă tensiune, a primit 734.708,68 lei din valoarea totală a proiectului, de 1.301.483,95 lei, pentru „achiziționarea a două echipamente specifice”.

Vedeți mai jos comunicatul trimis de ADR Centru:

Cu fonduri nerambursabile în valoare totală de peste 40 milioane lei ADR Centru susține dezvoltarea firmelor din Regiunea Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE) a demarat procesul de contractare a proiectelor finanțate în cadrul Axei Prioritare 1 – Un sistem de producție inovativ și eco-eficient. La sediul ADR Centru din Alba Iulia au fost semnate într-o săptămână 50 contracte prin care circa 79,8 milioane lei vor fi investite pentru dezvoltarea firme din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Fonduri nerambursabile în valoare de peste 40 milioane lei sunt alocate prin aceste contracte semnate la sediul ADR Centru din Alba Iulia, pe cel de-al patrulea apel de proiecte în cadrul Operațiunii 1.1.1. A2 – Sprijin financiar în valoare de până la 1.065.000 lei acordat pentru investiții pentru IMM.

ADR Centru a finalizat etapa de evaluare a conformității administrative și eligibilității pentru 201 cereri de finanțare preluate de la AM POS CCE, care au locul de implementare în celelalte regiuni ale țării, 171 de cereri fiind declarate conforme în aceasta etapă. Până acum a fost derulată etapa de evaluare tehnico–financiară pentru cele 171 proiecte, realizată cu experți independenți, aflați sub contract cu Ministerul Fondurilor Europene.

Firmele din Regiunea Centru au depus 313 proiecte, din care 133 cereri de finanțare sunt în diferite stadii de evaluare în cadrul apelului de proiecte menționat, repartizate celorlalte ADR-uri pentru procesul de evaluare. Pentru proiectele care au fost admise în urma verificării conformității administrative și eligibilității și care au obținut minim 60 de puncte în urma evaluării tehnice și financiare urmează semnarea contractelor de finanțare și apoi derularea investițiilor prevăzute.

La ADR Centru au fost semnate, începând cu data de 4 septembrie 2013, 50 contracte de finanțare, pentru proiecte a căror valoare totală cumulată este de 79.798.364,9 lei, din care sprijinul nerambursabil solicitat este de 40.161.991,14 lei. Firmele care au semnat contractele de finanțare a proiectelor de investiții în echipamente și tehnologie își vor achiziționa echipamente pentru prelucrări mecanice, prelucrarea lemnului, prelucrarea maselor plastice, construcții, industrie ușoară și tipografii, sau vor realiza construcția de hale și dotarea acestora cu echipamente specifice pentru diferite domenii de activitate.

”Pentru ca accesul firmelor românești la capital să nu rămână limitat și pentru ca sectorul IMM să poată depăși efectele crizei, este nevoie de infuzii serioase de fonduri în infrastructura de producție și tehnologie. Firmele noastre pot concura pe piață doar dacă se pot adapta rapid, prin inovare, la nevoile acesteia. Dezvoltarea IMM, prin achiziția de noi echipamente și tehnologii, prin diversificarea gamei de produse și creșterea calității acestora, stimulează competitivitatea firmelor și accelerează schimburile comerciale. Axa Prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar la nivel regional, concentrează eforturile de sprijinire a sectorului productiv al întreprinderilor mici și mijlocii. Ne implicăm activ în revigorarea mediului de afaceri și generarea întreprinderi inovative, care să creeze locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. De aceea, după semnarea contractelor de finanțare, vom sprijin permanent beneficiarii de fonduri să-și realizeze cât mai repede și mai bine proiectele. Astfel, Agenția rămâne fidelă misiunii sale de a susține procesul de dezvoltare economică a Regiunii Centru, în beneficiul tuturor locuitorilor săi”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, în cadrul evenimentului de semnare a contractelor de finanțare pe programul destinat dezvoltării competitivității economice.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Îngrijitoarea toaletei publice din Cetatea Alba Carolina, premiată de viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul

Publicat

femeie de servici

Lenuța Varga, ingrijitoarea care lucrează la toaleta publică din Cetatea Alba Carolina, a fost premiată miercuri, 11 decembrie de viceprimarul cu atribuții de primar – Voicu Paul, ca fiind una dintre cele mai valoroase angajate ale primăriei. ”Implicarea Lenuței Varga o vedem doar când ajungem la toaletele publice din Cetate, de a căror întreținere se […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

”Dar de Crăciun”, bal de caritate organizat de Academia Elisa, în sprijinul copiilor din familii defavorizate din Zlatna

Publicat

Asociația pentru Educație și Sănătate Complementară Academia Elisa din Alba Iulia organizează Balul de Caritate „Dar de Crăciun”, editia a II-a. Evenimentul este organizat cu scopul ajutorării copiilor proveniți din familii defavorizate și se va desfășura în data de 21 decembrie, ora 18.00, la White Palace din Alba Iulia, strada Al. I. Cuza, Nr. 25c, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Aplicația WhatsApp va înceta să funcționeze pe milioane de telefoane de la 1 februarie 2020

Publicat

whatsapp iphone

WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe milioane de telefoane, după ce aplicația de mesagerie a anunțat că nu va mai rula pe dispozitive mai vechi, relatează independent.co.uk. Compania, deținută de Facebook, spune pe pagina sa de asistență care sunt smartphone-urile care nu vor mai putea accesa aplicația, susținând că schimbarea este necesară pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Legea vânătorii a fost adoptată. Cum a fost ”rezolvată” problema urșilor

Publicat

Parlamentul a adoptat, miercuri, legea vânătorii, cu majoritate de voturi, în contextul scandalului generat de cazurile de urși care au atacat oameni și animale sau au murit în accidente pe șosele. Autoritățile vor putea să reloce urșii sau să îi ucidă, în anumite condiții. Potrivit acestei legi, în cazul accidentelor în care au fost implicați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate