Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Referendum: 437 de secții de votare amenajate în județul Alba. S-au tras la sorți președinții birourilor electorale

Publicat

  La sediul Tribunalului Alba a avut loc joi tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din Alba, organizate cu ocazia referendumului din 29 iulie. La nivelul județului Alba sunt amenajate 437 de secții, mai mult cu 6 decât la alegerile locale din iulie. 

Suplimentarea numărului de secții a fost determinată de faptul că, la alegerile din iunie, s-a constatat că există un număr mai mai mare de persoane arondate unei secții faţă de prevederile normative. Astfel, în Alba Iulia vor fi amenajate 49 de secții, în Sebeș – 20 de secții, în Aiud – 24 de secții, în Cugir – 22 secții, iar în Blaj – 17 secții. În restul localităților, numărul secțiilor este mai mic de 11.

Tragerea la sorți s-a realizat de pe 3 liste, respectiv una cu magistrați, alcătuită de președintele Tribunalului Alba, o listă cu juriști apolitici, formată de președintele Tribunalului Alba și prefect și o listă compusă din persoane cu o reputație neștirbită, listă realizată de prefect, la recomandarea primarilor.

Vedeți aici lista președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din județul Alba: Referendum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Instituția Prefectului: „La referendum, votul se poate exprima la orice secție de votare de pe teritoriul României” | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax