Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5.400 de copii înscriși în clasa I sau pregătitoare vor primi gratuit „Primul Ghiozdan”: Un proiect supus la vot în ședința de joi a CJ

Publicat

Reprezentanții Consiliului Județean Alba au inițiat un proiect de hotărâre conform căruia fiecare elev din județul Alba, înscris în clasa I sau pregătitoare va primi un ghiozdan echipat cu un set de rechizite, menite să acopere nevoile de bază ale unui elev care face primii pași în sala de clasă a unei școli, în anul școlar 2013-2014. Proiectul se numește „Primul Ghiozdan” și își propune să prevină absenteismul și/sau abandonul școlar și va fi pus în aplicare din 1 septembrie 2013. Acesta va fi supus la votul consilierilor județeni în ședința de joi, 26 iulie.

Fiecare elev înscris în clasa I sau pregătitoare pentru anul 2013-2014 va primi din partea Consiliului Județean un ghiozdan, echipat cu un set minim de rechizite. Primul ghiozdan va conține un caiet tip 1, un caiet A5 cu 48 de file – matematică, un caiet de desen A4, un creion HB, stilou, creioane colorate, radieră, riglă de 20 cm și un penar neechipat.

Aproximativ 5.400 de elevi din județul Alba vor beneficia de programul „Primul ghiozdan”. Costul unui ghiozdan cu rechizite va fi de maxim 65 lei, cu TVA inclus.

„Niciun elev nu poate fi discriminat și nici avantajat pe criterii de sex, rasă, religie sau apartenență la organizații legal constituite a familiei. Directorii unităților școlare răspund de distribuirea ghiozdanelor către elevii beneficiari ai programului”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre înaintat Consiliului Județean spre aprobare.

Bugetul estimativ pentru acest proiect este de 351.000 lei, iar costurile aferente implementării proiectului vor fi suportate din bugetul propriu al județului Alba pe anul 2013.

Școlile vor fi anunțate cu 2 zile înainte de distribuirea rechizitelor, iar ghiozdanele vor fi oferite copiilor în baza unui proces verbal întocmit între reprezentanții consiliului județean și cei ai unităților școlare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax