Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5-6 octombrie: Conferința cu participare internațională „Cuius Regio”, la Universitatea „1 Decembrie 1918”. Vezi participanții și programul

Publicat

universitate

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va găzdui conferința cu participare intenațională organizată de Departamentul de Istorie, Arheologie și Muzeologie al Facultății de Istorie și Filologie în perioada 5-6 octombrie 2012.

Programul intitulat „Cuius Regio. An analysis of the cohesive and disruptive forces destining the attachment of (groups of) persons to and the cohesion within regions as a historical phenomenon” este condus de prof. Dick de Boer de la Universitatea din Groeningen și este derulat împreună cu alte 12 universități europene. Proiectul este derulat printr-un program de tip European Science Foundation, e finanțat prin UEFICDI și este coordonat din partea UAB de către lector dr. Cosmin Popa Gorjanu. Evoluţia fenomenului de coeziune regională este analizată în Transilvania alături de alte 8 regiuni europene. Proiectul și-a propus să facă comparații între rezultatele cercetărilor din fiecare regiune.

„Într-o primă etapă, în zilele de 30-31 martie 2012 ne-am întâlnit la Universitatea <1 Decembrie 1918> din Alba Iulia într-un workshop, unde am analizat coeziunea ardeleană în secolul al XVIII-lea. În etapa a doua, organizăm o conferință, în zilele de 5-6 octombrie 2012, unde vor participa istorici și cercetători din țară și străinătate care vor discuta aspecte legate de ce a însemnat Transilvania în secolul XVIII, care au fost factorii de coeziune și de disoluție regională, cum s-a manifestat regiunea și în funcție de ce anume, cine au fost promotorii acestei idei, cum arătau și se manifestau actorii (personalități, instituții), cum s-au propagat aceste idei. Contribuțiile noastre la proiect vor fi publicate într-un volum de studii”, au transmis organizatorii.

Vedeți aici: programul conferinței

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax