Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5-7 iunie: Festivalul Internaţional de Film Etnografic de la Zlatna, a treia ediție. Ateliere de desen şi benzi desenate pentru copii, inspirate din „Legendele Dacilor”

Publicat

legende1 În perioada 5-7 iunie 2015, la Zlatna va avea loc Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE). Reprezentativ pentru acest festival este filmul, cultura și arta populară, iar acest lucru a atras an de an numeroși copii interesați de film. Organizatorii FIFE Zlatna au  pregătit în acest an o serie de surprize copiilor.

Vor fi organizate ateliere de desen şi benzi desenate pentru copii inspirate din revista de benzi desenate „Legendele Dacilor”, autori Mihai Grăjdeanu, Daniel Roxin, Gabriel Tora şi Mădălina Corina Diaconu. Aceștia au ocazia să cunoască pe doi dintre autori şi să poată răsfoi împreună cu ei revistele şi cărţile din proiectul „Legendele Dacilor” şi Asociaţia Geto Dacii.

Cei mai talentaţi copii vor primi din partea Asociaţiei Geto Dacii un exemplar din cartea Dacia Preistorică Ilustrată, însă vor putea achiziţiona contra cost şi revista de benzi desenate „Legendele dacilor”.

În fiecare an, organizatorii acestui festival internaţional de film pregătesc o serie de acţiuni culturale şi spectacole cu tentă populară care încântă şi atrag mii de iubitori ai filmului şi tradiţiilor româneşti.

FIFE Zlatna se desfăşoară în perioada 5 -7 iunie 2015, în oraşul Zlatna, din judeţul Alba, iar înscrierea filmelor pe teme etnografice a început.

Citeşte şi 5-7 iunie: Festivalul Internaţional de Film Etnografic Zlatna, a treia ediție. Înscrieri în competiție, până în 15 mai

Potrivit organizatorilor, până acum s-au înscris în competiţia ediţiei a III-a a FIFE Zlatna filme din Cehia, Turcia şi România. La ediţiile anterioare au fost premiate filme produse atât în România, dar şi în alte state din Europa sau Asia.

Competiţia este deschisă atât cineaştilor independenţi ori profesionişti, iar filmele etnografice se pot înscrie, fără taxe de participare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax