Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5-7 iunie: Filmele celebrei regizoare Elisabeta Bostan, la FIFE Zlatna 2015. Proiecţii de film pentru copii, difuzate gratuit

Publicat

Elisabeta Bostan În perioada 5-7 iunie, ediţia a treia a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, îşi deschide porţile către toţi iubitorii de film.

Trei dintre filmele celebrei regizoare Elisabeta Bostan vor fi difuzate gratuit pentru toţii copiii care se vor afla în zilele festivalului în oraşul Zlatna. Este vorba despre cunoscutele pelicule „Amintiri din copilărie”, „Saltimbancii” şi „Mama”.

La ediţiile anterioare, în fiecare din cele trei zile ale festivalului, au participat în medie circa 3.000 de persoane, iar anul acesta prezenţa iubitorilor de film se anunţă a fi mult mai numeroasă decât până acum.

Pentru că sunt foarte mulţi copii, chiar şi cu vârste de la 1 la 10 ani, care vin însoţiţi de părinţi să urmărească festivalul, ne-am gândit să le facem o surpriză micuţilor difuzând aceste filme. Mai ales că, creaţiile Elisabetei Bostan sunt filme de referinţă ale copilăriei multora dintre români.

Elisabeta Bostan s-a născut la data de 1 martie 1931, în orașul Buhuși, din județul Bacău. Ea este cunoscută atât ca regizor și scenarist de film, dar şi ca profesor universitar. Cea mai mare parte din creațiile cinematografice ale Elisabetei Bostan au fost dedicate copiilor.

Tot pentru copii, după cum am anunţat anterior, anul acesta organizatorii FIFE Zlatna au pregătit şi ateliere de desen inspirate din revista de benzi desenate „Legendele Dacilor”, autori Mihai Grăjdeanu, Daniel Roxin, Gabriel Tora şi Mădălina Corina Diaconu.

Sesiunea de înscriere a filmelor în competiţie este deschisă. Vă reamintim că filmele pe teme etnografice pot fi înscrise până la data de 15 mai 2015. Persoanele interesate să înscrie filmele în competiţia FIFE Zlatna, ediţia a III-a, pot obţine informaţiile necesare de pe site-ul festivalului www.etnofilmzlatna.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax