Connect with us
Publicitate

LIFESTYLE

5 destinații superbe din Transilvania care merită descoperite în 2023

Publicat

Să te aventurezi în Transilvania înseamnă să te lași purtat într-o călătorie plină de istorie și cultură, care se bucură de peisaje naturale cu totul spectaculoase. În acest tărâm de basm, poți descoperi povești, tradiții și obiceiuri care te vor cuceri iremediabil.

Mai jos îți propunem 5 destinații din Transilvania pe care merită să le explorezi în anul 2023.

Sibiu

Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa, se află în inima Transilvaniei și impresionează prin arhitectura sa bine conservată. Plimbându-te prin centrul vechi, vei descoperi Piața Mare, Piața Mică și Turnul Sfatului, care sunt principalele puncte de atracție ale orașului. Nu rata însă nici Pasajul Scărilor (care face legătura între Cetatea de Sus și Cetatea de Jos) și Brukenthal – unul dintre cele mai vechi muzee din România. În apropiere se află și Muzeul Astra, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, unde vei putea explora tradițiile și meșteșugurile autohtone.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oraș vibrant și plin de energie, unde tradiția și modernitatea se îmbină mai bine ca oriunde în altă parte. Plimbă-te prin Piața Unirii și admiră Catedrala Sfântul Mihail, Biserica Sfântul Mihail și Casa Matei Corvin, sau explorează grădinile și parcurile verzi, precum Parcul Central și Grădina Botanică. Clujul este cunoscut și pentru evenimentele culturale și artistice pe care le organizează anual, precum Untold, Festivalul Internațional de Film Transilvania și Electric Castle. În plus, orașul are o viață de noapte ofertantă, cu numeroase cluburi, baruri și restaurante pe toate gusturile.

Brașov

Brașovul este unul dintre cele mai cunoscute orașe din Transilvania, iar poziționarea sa la poalele munților Carpați îl face să fie un loc ideal pentru iubitorii de natură și aventură. Biserica Neagră, cea mai mare biserică gotică din România și Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din țară, sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le poți explora în acest oraș pitoresc. La o aruncătură de băț se află Bran, cu faimosul Castel al Contelui Dracula și Râșnov, cu cetatea sa impunătoare care oferă priveliști spectaculoase asupra împrejurimilor. Nu în ultimul rând, Poiana Brașov, o localitate aflată la 15 minute de oraș, este principalul loc de atracție pentru pasionații sporturilor de iarnă din țara noastră.

Maramureș

Maramureșul este o regiune în care timpul pare că s-a oprit în loc, iar tradițiile și obiceiurile sunt păstrate ca în timpurile de altădată. În Maramureș vei întâlni ospitalitate autentică și vei avea șansa să trăiești experiențe de neuitat în satele tradiționale, cum ar fi Breb, Bârsana sau Săpânța. Aici, bisericile de lemn cu picturi exterioare, înscrise în Patrimoniul UNESCO, și Cimitirul Vesel de la Săpânța, cu epitafuri amuzante și colorate, sunt doar câteva dintre comorile pe care le vei descoperi în această zonă magică. Maramureșul este celebru și pentru preparatele tradiționale inedite, pentru spectacolele folclorice autentice, dar și pentru nenumăratele meșteșuguri și practici de artizanat care dăinuiesc de generații. Toate acestea sunt menținute în viața cu ajutorul numeroaselor evenimente care se organizează anual, care aduc un număr însemnat de turiști din țară și din străinătate.

Apuseni

Masivul Apuseni, parte a Carpaților Occidentali, te va cuceri cu peisaje impresionante și o rețea de peșteri spectaculoase. Aici, vei găsi o oază de liniște în satul Râmeț și vei putea explora Peștera Scărișoara, ce adăpostește un ghețar impresionant. Merită să vezi și Peștera Urșilor, care este bogată în formațiuni calcaroase și prezintă urme ale urșilor de peșteră (Ursus spelaeus) care au trăit acolo cu mii de ani în urmă. În plus, drumurile pitorești ale Apusenilor sunt nelipsite de aventură și mister, fie că alegi să faci drumeții, trasee cu bicicleta sau să te plimbi pe cărări sălbatice în căutarea unor cascade ascunse, cum ar fi Cascada Vălul Miresei sau Cascada Moara Dracului.

Fiecare dintre aceste destinații de vis din Transilvania își așteaptă vizitatorii cu brațele deschise, pregătite să dezvăluie secretele și frumusețea lor inegalabilă. Nu mai sta pe gânduri! Pornește la drum și vei descoperi magia și misterele care se ascund în spatele obiectivelor încântătoare ale Transilvaniei.

sursă foto: comunicat/unsplash.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax