Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5 iunie: Ziua Mondială a Mediului. Acțiuni educative desfățurate de APM Alba, în școli din municipiul Alba Iulia

Publicat

mediu inconjurator În fiecare an, pe 5 iunie, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului”, principalul prilej de sensibilizare a opiniei publice la problemele de mediu cu care se confruntă astăzi omenirea – epuizarea resurselor naturale, dispariţia unor specii de plante şi animale, încălzirea globală, deşertificarea, sărăcia, deşeurile, criza apei potabile.

Pentru a marca „Ziua Mondială a Mediului”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba va desfăşura, în acest an, acţiuni educative în școli din municipiul Alba Iulia, în perioada 6-9 iunie. De asemenea, va organiza o expoziție de desene, cu tema „Pădurea – scena vie a spectacolului anotimpurilor”, realizate de elevii clasei I- B, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, îndrumați de învățătoarea Corina Oltean. Expoziția va avea loc în perioada 31 mai – 9 iunie, la sediul agenției.

Pe 5 iunie în anul 1972 se deschidea la Stockholm, în capitala Suediei, prima conferinţă ONU privind mediul. Începând de atunci, problema ecologică a devenit universală, iar data de 5 iunie este marcată anual şi a intrat în conştiinţa publică drept „Ziua Mondială a Mediului”.

În fiecare an se adoptă o tematică prioritară menită să atragă atenţia asupra problemelor importante ale mediului, astfel încât s-o facă mai cunoscută şi mai aproape de rezolvare. Tematica pentru anul 2017 este „Conectând oamenii la natură”.

Tema din acest an ne propune să mergem în mijlocul naturii, în aer curat, pentru a aprecia frumusețea și importanța ei, dar și pentru a lua măsuri de a proteja mediul înconjurător.

Natura ne oferă daruri greu de cuantificat în termeni monetari. De la aerul curat și apele naturale, până la polenizarea făcută de insecte și excursiile în aer liber, toate sunt comori oferite omului de către natură.

Omul ca specie biologică a planetei Pământ este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei. De aceea, trebuie să existe o armonie în relația om – natură, astfel încât ambele să prospere.

Bunăstarea omenirii și modul de funcționare a economiei depind de gestionarea responsabilă a resurselor planetei. Se știe că multe dintre ecosistemele Pământului se apropie de punctele critice de epuizare, determinate de creșterea ridicată a populației și de dezvoltarea economică accelerată. Luarea măsurilor de protejare a resurselor planetei noastre Pământ trebuie realizate la toate nivelurile – local, naţional și global.

„Ne putem bucura de natură pe tot parcursul anului, dar Ziua Mondială a Mediului este atunci când toată lumea sărbătorește împreună ziua frumoasei noastre planete”, a declarat Erik Solheim, șeful ONU pentru mediul. „Ea ne aduce aminte ce comoară este natura, şi ne încurajează pe noi toţi pentru a proteja şi a aprecia mediul înconjurător.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax