Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5 lucruri de luat în considerare în alegerea unei hote de bucătărie (P)

Publicat

Dacă ați declanșat vreodată alarma de fum în bucătărie, știți deja cât de important este să aveți o hotă decorativă de bucătărie.

Dar cum știți ce hotă decorativă de bucătărie este potrivită pentru dvs.? În timp ce vă cântăriți opțiunile, țineți cont de aceste considerente cheie.

1. Sistemul de evacuare

Un sistem de evacuare prin conducte, numit uneori și sistem cu ventilație, utilizează conducte pentru a canaliza aerul și a-l scoate din casă, „afară” fiind cuvântul cheie aici. Cu alte cuvinte, nu se poate evacua într-un alt spațiu interior al casei, cum ar fi mansarda.

Dacă aveți un sistem cu conducte, probabil că puteți ghici deja că cel mai bine este să montați hota decorativă de bucătărie pe un perete exterior. În acest fel, conductele sunt mai scurte și mai eficiente.

Cu cât vă îndepărtați mai mult de un perete exterior, cu atât mai complicată și mai scumpă va fi instalarea conductelor și a hotei.

Cu un sistem de evacuare fără conducte sau un sistem fără ventilație, aerul este filtrat, curățat și apoi returnat în bucătărie, în loc să fie direcționat în exterior. După cum v-ați putea imagina, aceste sisteme sunt în general mai puțin eficiente decât sistemele cu conducte și necesită mai multă întreținere, cu curățarea regulată și înlocuirea filtrului. Așadar, este bine să știți de la început la ce vă puteți aștepta.

2. Dispunerea bucătăriei dvs.

Dispunerea bucătăriei dvs. va determina cât spațiu aveți la dispoziție și cum să vă potriviți cel mai bine hota de bucătărie la locul ei. O regulă bună este să urmăriți să montați hota decorativă între 60-75 de centimetri deasupra plitei, dar citiți întotdeauna recomandările producătorului pentru a fi siguri.

În funcție de configurație, hotele de bucătărie pot fi montate pe un perete, încorporate în dulapurile dvs., pot face parte dintr-un suport suspendat sau pot fi suspendate din tavan deasupra aragazurilor de pe insule.

Există chiar și hote telescopice, cum ar fi o hotă Electrolux, care pot fi extinse atunci când sunt folosite sau retrase și ascunse din drum atunci când nu sunt necesare.

O altă opțiune inteligentă, care permite economisirea spațiului, este o hotă de bucătărie cu tiraj descendent. Aceasta este proiectată să iasă dintr-o fantă specială de pe suprafața de lucru și să se ascundă convenabil atunci când plita de gătit nu este utilizată.

3. Puterea ventilatorului

Dimensiunea spațiului va dicta cât de puternic trebuie să fie ventilatorul hotei de evacuare pentru a curăța aerul și a ajuta la prevenirea mirosurilor puternice de gătit.

Pentru a determina care sunt nevoile dvs., înmulțiți înălțimea tavanului bucătăriei cu lungimea și lățimea camerei. Acest lucru vă va da volumul bucătăriei dumneavoastră.

În mod ideal, ar trebui să alegeți o hotă decorativă care este capabilă să înlocuiască sau să curețe aerul din spațiul respectiv de cel puțin opt ori pe oră.

4. Luați în considerare zgomotul hotei de bucătărie

Ați putea alege o hotă decorativă extrem de puternică, dar dacă sună ca un avion mic care decolează de fiecare dată când o folosiți, probabil că nu merită. În schimb, experții sugerează să alegeți un model care funcționează prin atragerea aerului spre marginile sau perimetrul hotei, în loc să îl deplaseze pe o arie mare.

Acest lucru nu numai că face hota decorativa mai eficientă, dar ajută și la reducerea nivelului de zgomot. Ori de câte ori este posibil, luați hota pentru un test de funcționare în showroom sau în magazin înainte de a o aduce acasă.

5. Stiluri de hote de bucătărie

În mod natural, veți dori o hotă care să se coordoneze cu aspectul bucătăriei dvs. și care să vorbească despre gustul dvs. personal. Așadar, veți dori să luați în considerare diferitele finisaje disponibile pe piață și întreținerea pe care o presupune menținerea lor curată.

Lucruri precum, un finisaj periat sau lucios, alegerea materialului, adică oțel inoxidabil sau alamă, etc. De asemenea, veți dori să țineți cont de aspectul general, adică dacă este sau nu modern sau tradițional, de exemplu, sau dacă se potrivește bine cu stilul arhitectural general al casei dvs.

În cele din urmă, este posibil să doriți să luați în considerare cât de perfect doriți să fie încorporată în bucătărie. Dacă vreți să faceți o declarație îndrăzneață, poate doriți să alegeți ceva care să iasă în evidență față de restul decorului și să alegeți o culoare dramatică sau o amplasare proeminentă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate