Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5 sfaturi pentru a alege aspiratorul perfect (P)

Publicat

ASPIRATOR

Este timpul să îți iei un aspirator nou și nu știi cum să îl alegi? Cu atât de multe modele disponibile pe piață, de la aspiratoare robot și până la aspiratoare verticale sau aspiratoare cu mop, este firesc să te simți puțin în dificultate.

Cel mai important, însă, este să ții cont de câteva criterii de bază, care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine. Despre acestea vorbim în rândurile de mai jos.

Pentru unii dintre noi, curățenia reprezintă o pasiune, iar pentru alții o adevărată corvoadă. În oricare dintre cele două categorii te-ai afla, viața ta va fi mult mai ușoară cu alegerea aspiratorului potrivit. Orice model ai alege, important este să fie simplu de utilizat și să te ajute să faci curat rapid și eficient.

Hai să vedem cum îl alegi.

1. Ține cont de tipul de suprafață pe care îl ai de curățat

Gândește-te, în primul rând, la tipul de suprafață pe care îl vei curăța.

De ce? Pentru că unele aspiratoare performează mai bine pe gresie, altele pe parchet, iar altele vor fi mai eficiente în curățarea suprafețelor textile, cum ar fi covoarele.

De exemplu, aspiratoarele cu sac sau fără, sunt recomandate mai degrabă pentru parchet și gresie, iar aspiratoarele verticale vor fi mult mai eficiente atunci când ai de curățat suprafețe textile, cum ar fi mochetele, covoarele, fotoliile, colțarele sau canapelele.

De regulă, aspiratoarele puternice sunt potrivite pentru orice fel de suprafață din casa ta, însă îți recomandăm, înainte de a face achiziția, să citești pe internet instrucțiunile diferitelor tipuri de aspiratoare, clasic sau robot, pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cu tipul tău de suprafață pe care îl vei avea de curățat.

2. Fii atent la consumul de energie

Pentru că factura ta la electricitate depinde de consumul de energie, verifică și acest aspect, atunci când vine vorba de achiziționarea unui aspirator. Îți reamintim că cel mai mic consum de energie îl au electrocasnicele clasificate în clasa C, iar cel mai mare consum îl vor înregistra cele aflate în categoria clasa G. Verifică, deci, clasa energetică și alege ce e mai avantajos pentru tine.

3. Ia în calcul și zgomotul

Zgomotul este și el un criteriu demn de luat în seamă. Este important atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău, cum ar fi membrii familiei sau vecinii, să alegi un produs care nu produce prea mult zgomot.

Te sfătuim să optezi pentru un aspirator silențios. Dacă îl vei testa în magazin, vei ști exact ce să alegi, însă dacă nu ai această posibilitate, consultă fișa tehnică a acestuia și optează pentru cel care produce mai puțin de 70 de decibeli.

Un alt sfat care să îți facă alegerea mai ușoară este acela că aspiratoarele fără sac sunt mai silențioase decât cele cu sac.

4. Nu uita de sistemul de filtrare

Sistemul de filtrare este extrem de important, atunci când vine vorba despre aspiratoare. De ce? Pentru că atunci când îl folosești, este necesar ca, pe cât posibil, praful pe care îl aspiri să nu fie împrăștiat. Așa că acordă o atenție deosebită a acestui aspect și consultă descrierea produsului înainte de a alege electrocasnicul.

Ce te ajută să îți dai seama dacă este o opțiune bună este să cauți o valoare cât mai mare trecută pe filtru.

5. Alege un aspirator cu o capacitate mare de colectare

Cu cât spațiul pe care îl ai de curățat este mai mare, cu atât va fi nevoie să alegi un aspirator care are o capacitate mare colectare. Ce este mai puțin plăcut aici este faptul că asta înseamnă că și dimensiunea electrocasnicului va fi mai mare, așa că va trebui să ai un spațiu de depozitare pe măsură. Experții sunt de părere că cele de peste 300 de W sunt cele mai indicate.

Acum, că știi la ce să fii atent, nu îți mai rămâne decât să îți găsești timpul necesar pentru a căuta modelul care ți se potrivește.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax