Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șomeri cu certificat: 50 de persoane din Ocna Mureș s-au calificat în domeniul construcțiilor

Publicat

Un număr de 50 de șomeri din Ocna Mureș au reușit să se reprofileze pe timp de criză. Aflați în căutarea unui loc de muncă, aceștia au optat pentru o calificare în domeniul construcțiilor. Șomerii au ales fie meseria de instalator (instalații tehnico-sanitare și de gaze) fie pe cea de zidar-pietrar-tencuitor, în cadrul  cursului  care a început la data de 1 iunie.

Toate cele 50 de persoane au promovat examenul de certificare și urmează acum să primească aceste certificate într-un cadru festiv, joi, între orele 17.00 – 20.00, la Job Club-ul din Ocna Mureș. Toată această acțiune a fost posibilă datorită proiectului „Măsuri active de ocupare pentru șomeri în vederea facilitării accesului la ocupare și a integrării pe piața muncii”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Tot din data de 1 iunie au demarat alte două serii de formare profesională  instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și dulgher-tâmplar-parchetar -, cursuri care sunt în momentul de față în desfășurare.

De asemenea, persoanele din Ocna Mureș aflate în șomaj pot opta în perioada următoare pentru unul dintre cursurile de formare profesională care vor demara fie anul acesta spre sfârșit, fie anul viitor. Este vorba despre cursuri de zidar-pietrar-tencuitor, zugrav-vopsitor-tapețar și o serie de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. Înscrierile și selecția beneficiarilor se va face la Job Club Ocna Mureș, strada Colonia peste Mureș nr.9.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri sau persoanele care au abandonat școala timpuriu pot beneficia de asistență la completarea CV-urilor și a scrisorilor de intenție sau pot primi informații despre locurile de muncă vacante din județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax