Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

500 de lei, taxa pentru nepotism în Parlament. Deputaţii şi senatorii scapă ieftin „basma curată”

Publicat

Parlamentarii cu rude la birourile parlamentare şi care luni întregi au încasat bani de la stat vor fi amendaţi cu suma modică de 500 de lei. Acesta este taxa care rezolvă problema nepotismului şi care îi scapă pe parlamentari „basma curată”.

Prevederea apare în noul statut al parlamentarilor, ce urmează să fie supus miercuri votului. Mai mult, senatorii sau deputaţii jurişti au decis că aleşii aflaţi în conflict de interes să fie sancţionaţi cu doar zece la sută din indemnizaţie! Pedeapsa ar urma să fie aplicată pe o durată de cel mult trei luni. Statutul parlamentarilor a fost respins până acum de două ori de Curtea Constituţională.

„Va putea participa la plen, la lucrările la care participă un parlamentar, va vota, dar nu va mai primi acea sumă de bani pentru zilele respective din indemnizaţia care i s-ar fi cuvenit pentru ziua respectivă. El primeşte o sancţiune de 10%, cel mult 3 luni, din toate drepturile băneşti”, a explicat deputatul Bogdan Ciucă, membru al Comisiei juridice.

Sursa: realitatea.net

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax