Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

550 de articole pirotehnice, comercializate fără autorizație, confiscate de polițiști de la o firmă din Zlatna

Publicat

Polițiștii din Alba au continuat controalele la societățile comerciale din județ, pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile legale privind comercializarea articolelor cu conținut pirotehnic.

Potrivit IPJ Alba, în urma unui control efectuat luni, 12 decembrie, la o societate comercială din Zlatna, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au constatat că societatea avea expuse, spre vânzare, 550 de articole pirotehnice de divertisment, din categoria F1, cu o greutate de 5 kilograme, fără să dețină autorizație în acest sens.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost confiscată.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește reprezentanților societăților comerciale faptul că, potrivit prevederilor legale, pentru a comercializa articole pirotehnice, de orice fel, trebuie să obțină autorizație emisă de Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul de Poliție Județean.

Acțiunile de control vor continua.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax