Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

56% dintre angajații participanți plănuiesc să-și schimbe jobul în 2024. Care sunt principalele motive. Sondaj

Publicat

56% dintre angajații participanți plănuiesc să-și schimbe jobul în 2024. Salariul prea mic, lipsa oportunităților reale de a crește în compania pentru care lucrează în prezent sau faptul că muncesc într-un mediu pe care îl consideră toxic sunt principalele motive de nemulțumire.

Alte motive notabile includ absența perspectivelor de creștere în compania actuală (56,9%) și existența unui mediu de lucru toxic din punct de vedere organizațional (42,3%).

Percepția anului 2023

Pentru mulți participanți, anul 2023 a fost unul dificil, cu 23% dintre aceștia caracterizându-l drept greu și alți 22% considerându-l plin de incertitudini.

Doar 31% au raportat că a fost un an bun, cu 16% indicând o creștere, iar 8% menționând surprize plăcute.

Perspective și temeri pentru 2024

Odată cu intrarea în noul an, angajații își exprimă dorințe și temeri.

Printre speranțe se numără măririle salariale, promovările, munca la distanță pe termen lung și chiar deschiderea propriei afaceri.

Cu toate acestea, 9% nu au așteptări optimiste pentru 2024, exprimând preocupări legate de o posibilă criză economică (33%), scăderea veniturilor (17%) și reducerea locurilor de muncă disponibile (12%).

Procesul de schimbare a jobului

Cei care se pregătesc să își schimbe jobul prezintă diverse perspective asupra duratei acestui proces.

Un procent semnificativ, 24%, consideră că este dificil să facă o estimare, în timp ce 19% sunt încrezători că vor reuși în mai puțin de o lună.

Această schimbare de percepție față de sondajele anterioare arată o tendință către mai multă precauție în luarea deciziilor profesionale.

Preferințele angajatorilor

Când vine vorba de angajatori ideali, 35% dintre respondenți visează la o multinațională, în timp ce 18% apreciază posibilitatea de a lucra remote.

Companiile de mici dimensiuni, cele românești și cele internaționale atrag, de asemenea, interesul, evidențiind diversitatea preferințelor profesionale ale participanților.

Sondajul eJobs oferă o perspectivă detaliată asupra stării de spirit a angajaților în contextul economic actual.

În timp ce mulți sunt deschiși la schimbări și aspiră la îmbunătățirea condițiilor de muncă, există și preocupări legitime legate de viitor.

Modul în care aceste dinamici se vor reflecta în piața muncii în 2024 rămâne un subiect de urmărit, iar companiile vor trebui să se adapteze pentru a atrage și reține talentele într-un mediu profesional în continuă schimbare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax