Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şase unităţi şcolare din judeţul Alba, conectate la „Săptămâna Internetului”

Publicat

În perioada 26-30 martie 2012, Telecenter-Europe derulează cea de-a doua ediţie a campaniei „Get Online Week”, o campanie de incluziune digitală care se va desfășura în locații de tip „telecentru”, puncte de acces public la informație, organizații nonguvernamentale, biblioteci și centre educaționale. Aceasta este o campanie internaţională şi își propune să mobilizeze 5.000 de telecentre din cel puțin 50 de țări din Europa, Asia, Africa și să aducă online cel puțin 200.000 de persoane. Judeţul Alba participă în acest an pentru prima dată la acest proiect, cu şase unităţi şcolare.

Obiectivul campaniei „Hai pe net!” de anul acesta este acela de a aduce online peste 10.000 de români în oricare din locațiile de tip telecentru din țară. În judeţul Alba, această campanie se va desfăşura în 6 instituţii de învăţământ. Este vorba despre Şcoala cu clasele I-VIII „Lucian Blaga” Ocna Mureş, coordonator Elena Pop, Casa Corpului Didactic Alba Iulia, coordonator Ligia Elena Oros, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, coordonator Manuela Ramona Retegan, Liceul Teoretic Teiuș, coordonator Ramona Humeniuc, Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia, coordonator Bianca Elena Hoisan, Școala cu clasele I-VIII „Ion Pop Reteganul” Sâncel, coordonator Carmen Gabriș.

Campania „Hai pe Net!” este dedicată în primul rând celor care nu au mai folosit internetul până acum, dar încurajează și utilizatorii conectați să beneficieze din plin de o serie de aplicații și servicii online care să le ofere acces uşor şi rapid la informații. În judeţul Alba, însă, campania se va adresa în principal elevilor, printr-o aplicaţie nouă, numită Skillage, prin care aceştia își vor putea evalua abilitățile informatice vizavi de cerințele angajatorilor.

În anul 2011, la campania „Hai pe Net” au participat peste 500 telecentre și 1.000 de școli din 31 de judeţe ale țării, atrăgând 16.961 de participanți, 30% dintre aceștia fiind pentru prima dată online.

În România, campania denumită generic Hai pe net! este coordonată de Fundaţia EOS în parteneriat cu Alianța Digitală pentru România.

Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe ţări din Europa, Asia și Africa am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze site-ul www.eos.ro, dovedind astfel că au fost online în săptămâna 26 – 30 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială(counter-ul campaniei), în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim din nou printre primii în Europa“ declară Gabriela Bârna, director al Fundaţiei EOS România.

Cu ce se ocupă Fundaţia EOS România?

Fundaţia EOS România a fost înfiinţată în 1997 şi are o experienţă de peste zece ani în introducerea şi dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educaţie formală cât şi la nivelul comunităţilor mai largi.

Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea şi oferirea de oportunităţi tuturor membrilor comunităţii de a acumula deprinderi şi abilităţi necesare mânuirii informaţiilor şi creării de cunoştinţe noi, elemente esenţiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăţi deschise bazate pe cunoaştere. Citiţi aici mai multe despre Fundaţia Eos România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax