Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

6 iulie: Sfântul Sisoe în Calendarul Ortodox. Cine a fost călugărul care și-a împărțit averea săracilor

Publicat

Sfântul Sisoe, cunoscut și sub numele de Sisoe cel Mare sau Sisoe din Scetis, a fost un pustnic și un sfânt al Bisericii Ortodoxe.

El a trăit în Egiptul secolului al IV-lea și a fost unul dintre părinții pustiei din Scetis, o regiune din deșertul egiptean cunoscută pentru comunitățile monahale.

Sisoe s-a născut într-o familie săracă, iar după moartea părinților săi, a distribuit averea sa săracilor și a intrat în viața monahală.

A trăit o viață aspră și înfrânată în pustie, petrecând mult timp în rugăciune, post și luptă spirituală.

Povestirile despre Sfântul Sisoe subliniază virtuțile sale și înțelepciunea sa duhovnicească. El era cunoscut pentru viața sa smerită și ascetismul său.

Se spune că a trăit în sărăcie și a petrecut mult timp în rugăciune tăcută și meditație. În ciuda faimei sale ca pustnic, el a preferat să rămână în singurătate și a evitat să primească vizitatori.

Una dintre cele mai cunoscute povestiri despre Sfântul Sisoe relatează întâlnirea sa cu un călugăr necunoscut, care s-a dovedit a fi îngerul Domnului.

Călugărul l-a întrebat pe Sisoe cum să-și mântuiască sufletul, iar Sisoe, în răspunsul său umil, a declarat că nu știe cum să se mântuiască, dar a spus că singurul lucru pe care îl știe este că Dumnezeu este milostiv și iubitor de oameni.

Sisoe a trăit o viață lungă și a murit la o vârstă înaintată. Moartea sa a fost înconjurată de o atmosferă de sfințenie, iar mulți călugări s-au adunat pentru a-i cinsti trupul.

Sfântul Sisoe este considerat unul dintre marii sfinți ai Bisericii Ortodoxe și este prăznuit pe 6 iulie în calendarul ortodox.

Învățăturile și exemplul său de viață au inspirat mulți creștini în căutarea sfințeniei și a vieții în Dumnezeu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 06.07.2023 at 12:21

    S-a născut într-o familie săracă. Normal că averea lui era sărăcia, deci asta a împărţit. Nu ca astăzi, că numai ştiu cum să se îmbogăţească şi să ceară în acelaşi timp ajutoare de la stat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax