Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

6 moduri de a economisi bani la uscarea hainelor (P)

Publicat

Atunci când este pur și simplu prea umed, prea frig sau prea târziu pentru a vă atârna hainele pe sârmă, va trebui să vă folosiți uscătorul de rufe. Atunci când uscarea hainelor afară pe linie nu este o opțiune, există moduri în care puteți să folosiți un uscător de rufe pentru a face economii.

Dar dacă vă îngrijorează costul pentru portofelul dvs. sau costul pentru mediu, iată câteva modalități de a vă folosi uscătorul de rufe mai eficient.

1. Uscați-vă hainele la aer liber ori de câte ori este posibil

Uscătoarele de rufe folosesc o mulțime de energie pentru a funcționa, dar lumina soarelui este gratuită. Chiar dacă plouă, puteți găsi un loc uscat pentru a vă pune rufele pe un suport de uscare?

Cu cât puteți usca mai bine rufele înainte de a le pune într-un uscător de rufe, cu atât mai puțin timp va trebui să îl puneți în funcțiune, ceea ce este mai bine pentru mediu și pentru facturile dvs. de energie.

2. Păstrați filtrul de scame curat

Curățarea filtrului de scame poate fi enervantă, dar este un obicei important pe care trebuie să îl deprindeți. Un filtru de scame blocat face ca aerul să circule mai greu prin haine, ceea ce face ca uscătorul dumneavoastră să fie mai puțin eficient și creează un pericol de incendiu.

Încercați să curățați filtrul uscătorului dumneavoastră după fiecare încărcare.

3. Folosiți cea mai mare viteză de centrifugare

Cu cât puteți elimina mai multă apă din încărcătura de rufe, cu atât mai puțin timp va trebui să petreacă într-un uscător de rufe.

Alegeți cea mai mare viteză de centrifugare disponibilă pe mașina dvs. de spălat sau, dacă vă cumpărați o mașină de spălat nouă, căutați una cu o viteză de centrifugare mai mare – aceasta va extrage mai multă apă, astfel încât uscătorul dvs. va avea mai puțin de lucru, ceea ce înseamnă un timp de uscare mai scurt și, prin urmare, un consum mai mic de energie.

Pe de altă parte, dacă uscați afară pe linie, luați în considerare reducerea vitezei de centrifugare. Uscarea afară este gratuită, așa că nu contează dacă durează puțin mai mult, dar vitezele mai mari de centrifugare pot zdrobi grămada de prosoape, astfel încât acestea vor fi mai puțin moi.

4. Deschideți o fereastră

Dacă aveți un uscător de rufe cu ventilație, acesta va sufla aerul umed înapoi în cameră, crescând umiditatea aerului aspirat de uscător. Acest lucru înseamnă că uscătorul va trebui să lucreze mai mult pentru a vă usca hainele, ceea ce vă va costa mai mult.

Deschideți o fereastră în spațiul de spălătorie ori de câte ori folosiți uscătorul, sau folosiți canalizarea casei (dacă este disponibilă).

Dacă nu puteți ventila aerul în exterior, luați în considerare un uscător de rufe cu condensator sau cu pompă de căldură. Acestea costă mai mult la cumpărare, dar nu vă vor lăsa cu apă care se scurge din tavan și pe pereți.

5. Alegeți un uscător eficient din punct de vedere energetic

Dacă nu puteți evita să folosiți uscătorul, optați pentru cel mai eficient uscător de rufe pe care îl puteți găsi – căutați un scor ridicat de eficiență energetică în recenziile online.

Sau cumpărați un uscător de rufe cu condensator cu pompă de căldură. Acestea costă mai mult la cumpărare, dar sunt mai ieftine la funcționare, așa că vă pot economisi bani pe termen lung. Cu cât folosiți mai mult uscătorul, cu atât mai bună devine această opțiune.

Performanța uscătorului se referă la cât de bine și cât de repede usucă uscătorul hainele dumneavoastră. Eficiența uscătorului se măsoară printr-o performanță excelentă la un cost de funcționare scăzut. Alegeți un uscător performant și eficient, selectând un uscător cu senzori de umiditate sau de uscare, opțiuni fără cute pentru mai puțină călcare, și opțiuni de temperatură.

6. Fiți sceptici cu privire la trucuri

Nu vă lăsați păcăliți să plătiți pentru trucuri. Unii oameni vă vor spune că adăugarea bilelor de uscare în uscător va reduce timpul și energia necesare pentru a vă usca hainele.

Însă experții au testat bilele de uscare și au constatat că pur și simplu nu funcționează. Economisiți-vă banii și investiți-vă timpul în moduri mai inteligente de a vă folosi uscătorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax