Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

6 octombrie: Crosul Speranței 2018, pe Câmpia Libertății din Blaj. Au început înscrierile online

Publicat

A doua ediție a Crosului Speranței Blaj va avea loc în data de 6 octombrie, pe Câmpia Libertății, au anunțat organizatorii. Și în acest an, evenimentul va avea un caracter caritabil, Crosul Sperantei Blaj propunându-și să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități, în mod special al persoanelor cu Sindrom Down care își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, Filiala Blaj.

Dacă anul trecut manifestarea, care s-a bucurat de un imens succes, s-a desfășurat în Parcul „Avram Iancu”, în acest an Crosul Spernaței se mută pe Câmpia Libertății, proaspăt reabilitată. O altă noutate o constitue proba de semimaraton, de 21 km, care va ridica la nouă numărul traseelor disponibile pentru amatorii de mișcare. Înscrierile deja se fac online, pe site-ul evenimentului, www.crosulsperanteiblaj.wordpress.com.

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, pe Câmpia Libertății va avea loc a doua ediție a Crosului Speranței Blaj. Scopul principal al acestui eveniment este acela ca tinerii și adulții să conștientizeze faptul că activitatea sportivă este o parte indispensabilă a vieții noastre. Fiind o acțiune caritabilă, Crosul Sperantei Blaj își propune să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități, în mod special al persoanelor cu Sindrom Down care își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, Filiala Blaj. „Și sperăm să sădim în sufletul și mintea oamenilor acea dorință firească de a oferi ajutor necondiționat celor aflați la nevoie”, se arată pe site-ul manifestării.

Pentru acest an, organizatorii propun nouă trasee disponibile în cadrul Crosului Speranței Blaj: șase trasee în Cursele copiilor, un traseu Hobby și două trasee Avansați. Înscrierile au început deja și se fac online la adresa https://crosulsperanteiblaj.wordpress.com/informatii-alergatori/despre-cursa/, urmând ca în săptămânile premergătoare evenimentului să se facă și la sediul Serviciului de Ajutor Maltez Blaj.

Iată care sunt traseele și tarifele de înscriere:

CURSELE COPIILOR

– Traseul de 200 m – copii 7 ani și mai mici (≤ 2011 ): La această categorie părinții pot alerga de mână cu copiii, însă îi îndemnăm să-și încurajeze copiii să participe singuri. Este interzisă alergarea cu copiii în brațe. În cazul în care părintele dorește să alerge de mână cu copilul, este suficientă înscrierea copilului. Taxă înscriere: 10 lei per participant;

– Traseul de 400 m – copii cu vârsta între 8-9 ani (2009-2010), Taxă înscriere: 10 lei per participant;

– Traseul de 600 m – copii cu vârsta între 10-11 ani (2007-2008), Taxă înscriere: 10 lei per participant;

– Traseul de 800 m – copii cu vârsta între 12-13 ani (2005-2006), Taxă înscriere: 10 lei per participant;

– Traseul de 1000 m – copii cu vârsta între 14-15 ani (2003-2004), Taxă înscriere: 10 lei per participant;

– Traseul de 1300 m – copii cu vârsta între 16-17 ani (2001-2002), Taxă înscriere: 10 lei per participant.

CROS și SEMIMARATON

– Crosul popular 2,5 km – tip open, Taxă înscriere: 30 lei per participant;

– Cros 8 km – categorii de vârstă, Taxă înscriere: 40 lei per participant;

– Semimaraton 21 km – categorii de vârstă, Taxă înscriere: 50 lei per participant.

La cursele rezervate adulților, în ziua concursului taxa de înscriere va fi de 60 lei, indiferent de cursă (Cros Popular, Cros, Semimaraton).

O parte din încasările provenite din taxele participare va fi donată Serviciului de Ajutor Maltez, filiala Blaj, pentru a susține copiii cu Sindrom Down. Se pot face și donații suplimentare în contul Serviciului de Ajutor Maltez, CUI: 7016241, IBAN: RO55RNCB0007131182110001, deschis la BCR Blaj, în numerar la adresa Bulevardul Republicii, numărul 57, sau în ziua evenimentului în zona Start/Sosire.

Cei care doresc să fie voluntari sau să devină sponsori ai acestui eveniment sunt rugați să consulte pagina de facebook Crosul Sperantei Blaj și siteul oficial al manifestării. Organizatorii vor veni și cu alte detalii în zilele următoare.

Ediția 2018 a Crosului Speranței Blaj este organizată de Asociația Culturală Izvoarele Blaj în colaborare cu Primăria Municipiului Blaj.

Nicu Goga

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax