Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şase persoane căzute în stradă din cauza caniculei, în Alba Iulia. Vezi sfaturile medicilor pentru a evita efectele nocive ale căldurii

Publicat

Canicula face primele victime în Alba Iulia. Până joi, 21 iunie, la ora 10.00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba au fost făcute mai multe sesizări de afecțiuni și incidente cauzate de caniculă. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horea Timiș, a prezentat o situație a acestor cazuri și a reamintit măsurile de luat în condiții de căldură extremă.

Până joi, 21 iunie, la ora 10.00, DSP Alba înregistrase 6 cazuri de persoane căzute în stradă din cauza lipotimiei sau a deshidratării. Până la ora menționată, nu s-au înregistrat decese din această cauză.

În Alba Iulia există 4 puncte de acordare a primului ajutor, instalate de Crucea Roșie: în fața magazinului Unirea, în zona Tribunalului Alba Iulia, lângă Casa de Cultură a Studenților și la capătul bulevardului Transilvaniei, spre cinematograful Dacia.

Potrivit DSP Alba, numărul de ambulanțe mobilizate pentru intervenție în județul Alba este de 34, însă ar fi necesară o suplimentare cu încă 6 ambulanțe. Din punct de vedere al personalului medical al serviciului de ambulanță nu sunt probleme, acesta fiind suficient.

Medicii atenționează populaţia ca, în aceste zile caniculare:

  • Să evite expunerea îndelungată la soare şi să folosească mijloace de protecţie (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi culori deschise)
  • Să crească consumul de lichide la 2 – 4 l/zi şi să urmeze o alimentaţie săracă în grăsimi;
  • Să evite excesul de cafea şi băuturi alcoolice;
  • Să evite eforturile fizice susţinute în perioada zilei în care temperaturile ating valorile maxime;
  • Persoanele vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax