Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

60 de camere video cu ochii pe Cetate: Primăria Alba Iulia vrea să protejeze obiectivele turistice cu ajutorul unui sistem în valoare de 1.500.000 lei

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia intenționează să ia măsuri pentru protejarea obiectivelor istorice, reabilitate pe bani grei, din Cetatea Alba Carolina. În acest sens, la inițiativa primarului Mircea Hava, consilierii locali vor supune aprobării achiziționarea unui sistem de echipamente profesionale de supraveghere cu ajutorul căruia vor putea fi monitorizate atât traseele exterioare ale fortificației, cât și perimetrul din interiorul Cetății. Concret, este vorba despre 60 de camere video a căror valoare totală este estimată la 1.500.000 lei.

„Dotările existente, infrastructura dar și întreaga zonă a Cetății, care este un obiectiv de mare importanță turistică și istorică necesită măsuri de protecție împotriva varierii, distrugerilor, furturilor și vandalizărilor de tot felul. Se vede clar necesitatea supravegherii unei zone foarte întinse, cu personal redus, dar care să poată interveni în orice situație, având totodată un instrument capabil să identifice și să probeze eventuale contravenții și infracțiuni, dar și să urmărească buna funcționare a instalațiilor existente”, se arată în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali.

Sistemul ce urmează a fi achiziționat va asigura supravegherea pe trei zone, după cum urmează:

Zona 1 – va urmări căile de acces în interiorul Cetății și spre traseele exterioare: Nord, Est, Sud și Vest

Zona 2 – va urmări toate traseele turistice amenajate în șanțurile exterioare Cetății de tip Vauban

Zona 3 – va urmări toate străzile situate în interiorul Cetății și toate obiectivele din patrimoniul național și local

Centrul de monitorizare și înregistrare a imaginilor în sediul Poliției Locale Alba sau într-o locație situată în interiorul Cetății, pentru a reduce timpul de deplasare și intervenție.

Sistemul de supraveghere va fi unul performant, format din 60 de camere video IP Sony SNC CH 160 cu o valoare de 8.350 de lei bucata fără TVA, sumă la care se adaugă valoarea de punere în funcțiune și dispecerat, de 25.000 lei. Realizarea investiției se va realiza prin licitație publică, iar valoarea estimată este de 1.500.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Ema

    vineri, 21.09.2012 at 15:29

    Bine ca acum au gasit atatia bani iar cand aveam parcul Custozza nu s-a gasit niste maruntis pentru a combate ciorile mult invocate de sustinatorii desfiintarii parcului. Au desfiintat si ultimul parc verde din oras si acum avem pavele sa ne plimbam pana ne cap picioarele iar daca vrem sa stam undeva la umbra cu copiii trebuie sa facem vanzare la Grup Corint pe una dintre cele… nu-mai-stiu-cate terase, pub-uri restaurante… care le au prin cetate. Asa de bine sa le fie hotilor, precum au facut ei albaiulienilor.

  2. cristina

    vineri, 21.09.2012 at 16:51

    60 de camere video cu o valoare de 1.500.000 lei? dar ce, sunt suflate cu aur? 250 de milioane vechi bucata de camera video? au gresit doar cu un zero, pretul e de 10 ori mai mic!!! bataie de joc, iar ne iau de prosti si voteaza cum vor si isi baga bani in buzunare…

  3. Nic

    vineri, 21.09.2012 at 17:09

    Mie mi se pare o decizie corectă deoarece mulți bani se duc pe „apa sâmbetei” din cauza unor persoane care provoacă pagube doar pentru „a se băga în seamă”…Banii care sunt folosiți pentru renovare, pentru iluminat etc. tot de la noi vin. Prin urmare, poate este o soluție pentru a-i descoperi pe cei care distrug obiecte/obiective care costă…

  4. calin

    vineri, 21.09.2012 at 18:51

    Valoare camera. Pt Cristina sa stii ca exista camera video de supraveghere si de 100 de lei dar cu aceasta nici la un metru nu iti recunosc fata asa ca nu mi se pare exagerat 8700 de lei o camera dar cu conditia sa fie intradevar o camera de rezolutie superioara si cu posibilitatea de vedere nocturna(inflarosu), iar pt dispecerat eu sincer spun ca valoarea care o dau ei e chiar mica gandeste te de ce aparatura(DVR-uri) este nevoie sa vezi 60 de camere in timp real si la claritate mare sa recunoste persoanele respective inclusiv softul pentru ele. Este intradevar o investitie foarte buna cu conditia sa se faca cu aparatura de calitate si nu cu jafuri date la suprapret.

  5. s

    duminică, 23.09.2012 at 11:39

    ati scris correct denumirle camerelor ce vor vi montate ?!…pt ca daca raspuns dumneavoatra este afirmativ atunci pot sa va spun si ca la o prima si rapida cautare pe net o camera web Sony SNC CH 160 costa SUB 5000 lei TVA INCLUS!!!!! ……. astea da afaceri si profit la ele!!

  6. dani

    duminică, 23.09.2012 at 18:26

    Bai nesimtitilor ce baga-ti voi ca aveati parc si nu stiu ce dracu dar acum va place jegosilor!!!!!Batrani imputiti si pnl-isti sa va fie rusine nu mai condamnati grup corint pt ca nu au facut nimik rau!!! Ei aduc turisti nu pe voi jegurilor!!!!!!!!

    • derp t.roll

      luni, 24.09.2012 at 12:48

      esti prost, stai jos! s-apuci ziua cand turistii aia iti vor plati tie mancarea apa si curentul!

  7. Pingback: Camere video în zona istorică şi pe maşinile Poliţiei din Alba Iulia, pentru combaterea actelor de vandalism | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax